O víkendu si všichni zájemci mohli vyzkoušet multiplayerovou vřavu v Battlefieldu 2042 prostřednictvím veřejné bety. Ta pocházela z verze, která je několik měsíců stará. Dojmy hráčů jsou ale rozporuplné a řada fanoušků dokonce žádá EA, aby hru odložila a vývojáři na ní mohli dále pracovat a vylepšit ji.

Kritici hodnotí Battlefield 2042 jako titul s velkým potenciálech, ale potřebuje ještě trochu času na vyleštění a optimalizaci, aby toho dosáhl. To už se klidně mohlo stát, když je beta založena na několik měsíců staré verzi, jak uvádělo ještě před spuštěním serverů studio DICE.

Sám známý insider Tom Henderson patří mezi ty, kteří doufají v další odklad Battlefieldu 2042. Stejného názoru je i twitterový účet ModernWarzone, jenž uvádí, že na tom byla lépe beta Call of Duty: Vanquard a ještě lépe testování Halo Infinite.

Henderson přináší ještě jednu zajímavost. Podle jeho informací beta nebyla stará několik měsíců, jak uvádí DICE. Vývoj má být poněkud problematický a ve skutečnost beta pochází z počátku nebo poloviny září.

Co hráčům nejvíce vadí? Obecně se hovoří o problémech s pohybem a designu mapy. To jsou věci, které je možné vylepšit.

Navzdory těmto názorům a stavu bety si spousta hráčů Battlefield 2042 předobjednalo. Jak ukazují statistiky Steamu, různé edice hry se umístily na druhém, třetím a čtvrtém místě v žebříčku nejprodávanějších titulů minulého týdne. Nestačily pouze na New World od Amazonu. Do první desítky se navíc vrátil Battlefield 5.

Přečtěte si také: Vylepšení pro next-gen pouze u dražších edic Battlefieldu 2042

V jeden moment betu Battlefieldu 2042 na Steamu hrálo najednou 156 665 lidí. Jedná se o nejlepší výsledek v historii série a je třeba připomenout, že PC verze byla testována i mimo služby společnosti Valve.

Pokud se nic nezmění, tak Battlefield 2042 je naplánován na 19. 11. tohoto roku nejen pro PC, ale také na konzole PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Battlefield 2042 se přibližuje Call of Duty. A to není dobře