Australská klasifikační rada v polovině minulého měsíce uvedla, že ve Starfieldu nebude sex. Jak se ale teď ukazuje, v ambiciózním vesmírném dobrodružství přece jen lechtivé scénky budou a obohatí je dialogy po aktu.

ESRB udělila Starfieldu věkové doporučení M (Mature, 17+) za krev, silnou mluvu, sugestivní témata, použití drog a násilí. To jsme se dozvěděli už o víkendu z obrázku na oficiálních sociálních sítích hry. Nyní přicházejí detaily.

Dle americké komise se hráčům dostanou do ruky futuristické zbraně, lasery, sekery a výbušniny, kterými budou zabíjet nepřátele.

„Boj je rychlý, s častou střelbou, výkřiky bolesti a výbuchy. Útoky na některé nepřátele mohou vyústit v efekty stříkající krve, několik prostředí zobrazuje krvavé skvrny na zemi kolem mrtvol,“ popisuje ESRB hru Starfield.

Za sugestivními částmi Starfieldu se skrývají některé dialogy, které si říkají postavy po „sdílení postele“. Například:

  • Život je pohlavně přenosná nemoc, která je stoprocentně smrtelná.
  • Jsem pro to, abychom se trochu rozdivočili, ale příště to zkusíme bez jetpacků.
  • Když už mluvíme o tom, že vidíme hvězdy, fíha... to bylo úžasné.

Sexuální hlášky nejsou nic nového, byly součástí i dřívějších her ze sérií od Bethesdy. Ve Falloutu: New Vegas, který vytvořilo studio Obsidian, můžete dokonce naprogramovat Fista (Fully Integrated Security Technetronic Officer), aby sloužil jako sexbot. Poté můžete Fista „vyzkoušet“. Když to uděláte, tak vás Fisto vyzve, abyste zaujmuli pozici a upozorní vás, že serva jsou aktivní. Následuje na několik sekund černá obrazovka a po ní Fisto z pohledu první osoby, kdy na výběr je několik řádků dialogů. Mimo jiné: „To je všechno, co umíš, robote?

Potvrzena je fiktivní droga Aurora, kterou ESRB označuje za významnou a její konzumace má za následek zkreslující/deformační efekt na obrazovce. Získat ji můžete krádeží a nákupem od prodejců. V jedné části hry má postava hráče pracovat v nelegální drogové laboratoři. Je možné, že se nachází v dříve odhaleném luxusním městě Neon, jež má být spojeno právě s výrobou Aurory.

Připomeňme, že ve světě The Elder Scrolls zase figuruje notoricky známá skooma.

Starfield by měl vyjít 6. 9. 2023 na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude hra dostupná v předplatném Game Pass. Už 11. 6. proběhne Starfield Direct, speciální přenos věnovaný pouze tomuto titulu.