Téměř dva měsíce po australské klasifikační radě obdržel Starfield také věkové doporučení od ESRB, odhalil obrázek na twitterovém účtu hry. Americká agentura doporučuje hru od 17 let, což je stejný rating jako mají další tituly Bethesdy, jmenovitě Falloout 76 a The Elder Scrolls V: Skyrim. Z toho pohledu tedy nemůžeme očekávat nějaké velké změny v obsahu.

Jedno ale z hodnocení ESRB vyplývá, a to, že Starfield je téměř dokončen. Komise totiž potřebuje pro posouzení veškerý obsah a hru hratelnou od začátku do konce. Štítek ESRB potom upozorňuje na nadávky, násilí, krev, sugestivní témata a užívání drog.

To vše jde ruku v ruce s australským ratingem Restricted (od 18 let), jenž u Starfieldu varoval před interaktivním užíváním drog. Silný dopad byl potom uváděn u násilí a velmi mírný u nahoty. Naopak ve hře nemá být žádný sex.

Nové informace o Starfieldu, který je novou značkou vyvinou týmem Bethesda Game Studios po více než 25 letech, očekávejme 6. 6. To se koná Xbox Games Showcase a po prezentaci Starfield Direct. Hra samotná vyjde 6. 9. 2023 na Xbox Series X/S a PC, včetně Game Passu.