Vývojáři z Raven Software, kteří jsou součástí odborů, podávají stížnost na své mateřské společnosti – Activision a Microsoft. O situaci informoval Stephen Totilo skrz svůj newsletter na webu Game File.

Zaměstnanci studia, jenž se stará například o některé díly ze série Call of Duty, si stěžují National Labor Relations Board (Národní rada pro pracovní vztahy), že Microsoft a Activision s nimi odmítají vyjednávat o pracovních podmínkách, a naopak je za snahu domluvit se s nimi trestají.

Po akvizici Activisionu Microsoftem, naši členové byli optimističtí, že se rychle dostanou k nové smlouvě v Raven Software. To se bohužel nestalo. Chceme, aby se Microsoft vyjádřil k obavám, které stížnost projevuje a by dosáhnutí spravedlivé dohody bylo jejich prioritou,“ prohlašuje prezident odborů Communications Workers of America (CWA) Claude Cummings Jr.

Totilo kontaktoval CWA k dalším podrobnostem, ale ti se odmítli vyjádřit. Mluvčí Microsoftu mu ale odpověděl. „Jsme odhodláni vyjednávat v dobré víře,“ tvrdí.

Odbory a pracovní vztahy jsou ve světě herního vývoje poslední dobou velkým tématem. Nedávno jsme psali o založení odborů v týmu kolem World of Warcraft (taktéž u CWA). Z aktuálnějších zpráv si můžete například přečíst o stávce studia Spiders – vývojářů GreedFall 2. Velká dramata jsou také třeba ve studiu Bungie.