Embracer Group musí snížit náklady a splácet své půjčky. V rámci restrukturalizace dochází nejen k rušení projektů (minimálně 26 jich bylo hozeno do koše), propouštění a zavírání studií, nýbrž také k odprodeji. Díky skupině soukromých investorů se mělo za 500 milionů dolarů osamostatnit Saber Interactive. Teď možná to samé čeká Gearbox.

Švédský mediální holding koupil Gearbox Software v roce 2021 za 1,3 miliardy dolarů. Od loňského roku podle neověřených informací hledá kupce. Randy Pitchford, spoluzakladatel a generální ředitel Gearboxu, měl začátkem tohoto týdne promluvit k zaměstnancům a sdělit jim, že bylo rozhodnuto o budoucnosti studia. Přesné plány má prozradit v průběhu tohoto měsíce.

Pitchford měl už dlouho na poradách mluvit o třech možných scénářích: zůstat u Embraceru, prodat firmu někomu jinému, nebo financovat odkup a stát se nezávislým vývojářem. Podle zdrojů Kotaku bylo rozhodnuto o prodeji a dohoda s jinou společností se finalizuje.

S ohledem na nejistou budoucnost a propouštění došlo k vývojovým změnám. Odložen měl být vývoj nových vzrušujících projektů a značek. V Gearboxu se mají soustředit na pokračování Borderlands 3 a Tiny Tina’s Wonderlands 2 má projít jemným restartem.

Kdo by mohl Gearbox koupit? S ohledem na spolupráci s 2K Games (vydavatel Borderlands a Tiny Tina's Wonderlands) se nabízí majitel Grand Theft Auto, Mafie, Civilization nebo BioShocku.