Nativní next-gen verze Cyberpunku 2077 se blíží. Důkazem jsou nové soubory, které CD Projekt RED nahrál na PlayStation Store. V souborech byl nalezen i nový obal. Ten je od dosavadní verze pro PC, PS4 a Xbox One odlišný, postava stojí bokem/zády a místo mužského jde s největší pravděpodobností o ženu.

Už dříve se nové soubory z Cyberpunku 2077 objevily v databázi Steamu. Vše tak do sebe začíná zapadat a my se pomalu můžeme těšit na oficiální oznámení data vydání aktualizace 1.5, která společně s opravami chyb a problémů přinese i vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Podle odhadů patch vyjde koncem února nebo začátkem března.

Next-gen upgrade Cyberpunku 2077 má nabídnout nejen zlepšení grafiky a optimalizace, ale také systémová vylepšení, která jsou určená pro dlouhodobou podporu hry. Nemá jít tedy o žádné revoluční změny, spíše o jakousi celkovou údržbu. S tím pak souvisí skutečnost, že spolu s next-gen upgradem vyjde pro všechny platformy další velká aktualizace Cyberpunku 2077. Zatím nevíme, co přesně nabídne, dá se však počítat s tím, že by mohla uvést další bezplatné přídavky. Dosud jsme se v rámci patche 1.3 dočkali pouze nového auta, speciálních vest pro hlavní postavu a alternativního vzhledu Johnnyho Silverhanda. Stále je také ve vývoji první placené rozšíření, ale na jakékoliv detaily v tomto směru si budeme muset počkat.

Dříve CD Projekt RED uvedl, že next-gen verze vyjde v prvním čtvrtletí letošního roku, tedy do konce března.