Už zítra 12. 5. startuje finální veřejný test Diabla 4, který potrvá do neděle 14. 5. (21:00). U této příležitosti Blizzard prozradil informace o sezónách a battle passu.

Ze streamu jsme se dozvěděli, že akční RPG nezačne první sezónou. Ta odstartuje až někdy ve druhé polovině července. Je to z jednoho důvodu: se svým hrdinou musíte projít hlavní kampaň, abyste se mohli zúčastnit první sezóny. Takže od 6. 6. budete mít jen několik týdnů, abyste si otevřeli dveře dál.

Herní sezóny se budou objevovat čtvrtletně a přidají nové funkce, úkoly, předměty a dojde ke změně ve vyvážení. Každá sezóna bude mít svůj vlastní battle pass. Skládat se bude z 27 bezplatných a 63 prémiových úrovních s dalším obsahem v podobě různých doplňků. V bezplatné úrovni battle passu bude kosmetika a Smouldering Ashes, který utratíte za požehnání sezóny v podobě bonusu XP, zlata a obolusu. Prémiová úroveň neposkytne žádné bonusy, které by ovlivnily sílu vaší postavy.

Abyste zvýšili hodnost battle passu, musíte plnit všelijaké mise, zabíjet příšery a dělat další činnosti, za které jste odměňováni. Jinými slovy, odměňováni budete za to, že hrajete nový obsah.

Každý battle pass bude stát 1000 platin, tedy necelých 10 eur (cca 235 Kč). Za 25 eur (cca 600 Kč) bude v nabídce zrychlený battle pass, jenž automaticky odemkne 20 úrovní a obsahuje ještě emotikon Wings of the Creator.

Diablo 4 bude obsahovat obchod, ve kterém najdete pouze kosmetické věci. Ty bude možné kupovat za platinu. Některé budou unikátní pro konkrétní třídy a vše se bude důsledně obměňovat.

Diablo 4 vyjde 6. 6. 2023 pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One. Pokud si koupíte dražší edici, tak se do hry dostanete o čtyři dny dříve.