Společnost Nvidia dnes večer při představení nové řady grafických karet GeForce ukázala také velké hry, na kterých chce demonstrovat sílu ray-tracingu a svých čipů. Konkrétně jsme se dočkali titulů Cyberpunk 2077, Watch Dogs Legion, Call of Duty: Black Ops Cold War a Fortnite.

Přečtěte si také: Nvidia představila novou řadu grafických karet GeForce

U Cyberpunku 2077 se můžete podívat (úplně nahoře) na propracované nasvícení, odrazy, stíny a další efekty, které přináší plné využití technologie sledování paprsků v reálném čase. Jen škoda, že CD Projekt RED nespecifikoval, na jaké grafické kartě byly záběry pořízené. Víme jen, že šlo o kartu z nové řady, pravděpodobně to ale bude GeForce RTX 3080 nebo GeForce RTX 3090.

Watch Dogs Legion nás prostřednictvím téměř dvouminutového videa přivítalo v Londýně. Opět máme možnost vidět efekty ray-tracingu v akci. Tady je zajímavé poznamenat, že RTX 2080 Ti nebyla schopna spustit hru v Ultra nastavení v rozlišení 1080p s ray-tracingem na 60 snímků. Tak uvidíme, zda to dokážou nové grafiky architektury Ampere. Když si navíc koupíte novou grafiku ze série RTX 30, tak získáte Watch Dogs Legion zdarma.

Přesouváme se ke gameplay záběrům z Call of Duty: Black Ops - Cold War, opět s ray-tracingem. Poslední video je věnováno hitu Fortnite od Epic Games. Oblíbená battle royale akce oznamuje příchod podpory ray-tracing a DLSS. Prý se dočkáme už brzy.