Během přímého přenosu Microsoftu, který proběhl v rámci japonské výstavy Tokyo Game Show, došlo i na nový sestřih lákající na akční adventuru Indiana Jones and the Great Circle. Herní ředitel Jerk Gustafsson a kreativní ředitel Axel Torvenius ze švédského tvůrčího týmu MachineGames, kteří tentokrát k fanouškům promluvili ze studia pro motion capture, komentují sérii záběrů, jež na první pohled nemusí působit nově. Dá se v nich ale najít něco, s čím jsme se v dosud vydaných marketingových materiálech moc často nesetkali.

Některé záběry z hraní kupříkladu ukazují uživatelské rozhraní a různé útoky, mezi nimiž najdeme i starou dobrou facku. Protože fackování nácků prostě musí být zábava. A i když Indiana Jones and the Great Circle sází hlavně na pohled z první osoby, ukázka slaňování kdesi v Egyptě nabízí další ujištění, že se občas kamera přepne do třetí osoby.

Příznivci střelných zbraní se pak mohou pokochat animací nabíjení revolveru, zatímco prolézání řadami mumií naznačuje, že by mohlo dojít i na lehce hororové prvky. Samozřejmostí je pak první ochutnávka japonského dabingu. Zajímavé však je, že s anglickými titulky, které japonsky namluvené pasáže doprovázejí, si zjevně nikdo moc velkou práci nedával. Nepřipadá totiž v úvahu, aby Marcus Brody oslovoval Indyho jeho příjmením, na to je jejich vztah nejen v této době příliš familiární.

Pro připomenutí, hra se odehrává v roce 1937, tedy v mezidobí mezi filmy Dobyvatelé ztracené archy a Indiana Jones a Poslední křížová výprava. Pokud se ale zaposloucháte do japonského dialogu, snadno uslyšíte jméno „Indy,“ takže jde podle všeho opravdu jen o chybu v titulcích určených pro nové video. A ne, není to jedno, nejsme moc velcí rejpalové, tohle je přece hrubý přestupek, který marketingovému týmu vydavatele Bethesda Softworks - nebo komukoliv, kdo to video stříhal - nehodláme jen tak prominout.

Pokud si předobjednáte Premium edici hry ve verzi pro PC (Steam, Microsoft Store) nebo Xbox Series X|S, bude pro vás Indiana Jones and the Great Circle k dispozici od 6. prosince/decembra 2024. Ostatní uživatelé Xboxu a osobních počítačů si budou muset počkat na 9. prosince/decembra. Od tohoto data bude hra také součástí Game Passu, zatímco port pro PlayStation 5 bude následovat na jaře 2025.