Ubisoft Forward přinesl první gameplay záběry z Prince of Persia The Lost Crown a viděli jsme, co od hry můžeme skutečně očekávat – 2D plošinovku plnou akčních, ladných skoků a bojů v kombinaci se skvělým cestováním v čase. Také došlo na nový trailer, který najdete tady nahoře.

Série Prince otevírá novou kapitolou, ve které přebíráte roli Sargona, nejmladšího člena družiny Nesmrtelných s cílem zachránit svého prince Ghassana a přivést ho zpět do Persepolis.

Budete muset prozkoumávat nejrůznější zákoutí prokleté země a odhalovat její skrytá tajemství. Do některých míst se nedostanete, pokud nevylepšíte své dovednosti a nenaučíte se využívat správných okamžiků k překonání překážek.

Že se minulost a budoucnost vzájemně prolínají a koexistují spolu, to začnete postupně odhalovat, stejně jako existenci magie a její využití k dosažení vašich cílů. Vrátil se také prvek ovládání času, který budou využívat i vaši nepřátelé. Můžete ho využívat jak v boji, tak při průzkumu světa.

Celkově se zdá, že tato hra nabízí fenomenální zážitek a bude skutečně důstojným návratem ke svým kořenům. Jestli se jí to skutečně podaří, to ještě uvidíme, ale našlápnuto na to má.

Prince of Persia: The Lost Crown vyjde 18. 1. 2024. Zahrát si ho budeme moci na PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X|S.

Další novinky z Ubisoft Forward 2023 naleznete zde.