Jak už je nějakou dobu známo, střílečka Overwatch 2 bude free-to-play a místo kontroverzních loot boxů bude mít placený Battle Pass, bezplatný Battle Pass a obchod s kosmetickými předměty.

Podle nové zprávy od Blizzardu ale nebudou mít hráči okamžitě přístup k novým hrdinům jako u prvního Overwatch. Místo toho si je budou muset zasloužit svým úsilím v bitvách, nebo investovat a koupit si placený Battle Pass.

Blizzard později informaci z Watchpoint Packu na Battle.netu odstranil, prý nebyla úplná. Viceprezident Jon Spector poté vysvětlil, že všechny hrdiny bude možné získat s bezplatným Battle Passem. Postavy tedy nebudou určeny pouze pro placený Battle Pass, ten vám jen zajistí, že k nim budete mít přístup okamžitě.

Problém přesto může nastat, protože pro odemčení hrdinů budete muset do hry investovat svůj čas. Záleží tak pouze na Blizzardu, jak moc štědrý v tomto případě bude. U Diabla Immortal moc štědrý není…

Overwatch – co vedlo k jeho záchraně i pádu?

V dobrém případě může získávání hrdinů fungovat pro udržení aktivní komunity, aby hráči pravidelně hráli. Když ale budou limity špatně nastaveny, bude to spíše překážka, kterou Blizzard využije, aby hráče motivoval k placenému Battle Passu.

I první případ ale může být překážkou pro hráče, kteří nebudou hrát Overwatch 2 pravidelně. Podle Spectora tento problém budou řešit jiné bezplatné cesty, kterými bude možné nové hrdiny získat i v budoucích sezónách. Takže, i když si nestihnete nového hrdinu odemknout v rámci bezplatného Battle Passu, tak bude existovat cesta, jak ho bez placení získat později.

Bližší informace budou sděleny později. Zatím se můžete podívat na novou postavu, jmenuje se Kiriko. Hra bude spuštěna 4. 10. pro PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.