V den, kdy byl Battlefield 2042 představen povedeným pětiminutovým trailerem, se dozvídáme zajímavosti o konkurenčním Call of Duty.

Podle zdrojů serveru VGC nebude nové Call of Duty představeno tento týden během čistě digitální E3. To není překvapení vzhledem k tomu, že se Activision oficiálně E3 2021 nezúčastní. V předchozích letech byly nové hry ze série Call of Duty oznámeny v dubnu nebo v květnu a poté předvedeny na tiskové konferenci Sony nebo Microsoftu na E3.

Místo toho má Activision údajně v plánu představit Call of Duty prostřednictvím události v bezplatném Call of Duty Warzone. Podobným způsobem bylo v battle royale akci odhaleno Call of Duty Black Ops Cold War.

Activision před měsícem potvrdil, že letošní Call of Duty bude mít kampaň pro jednoho hráče, multiplayer a kooperaci. Zajímavým detailem je, že je titul vytvořen pro next-gen. To naznačuje využití hardwarových možností konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X/S, jako je například bezdrátový ovladač DualSense u PS5.

„Velmi se těšíme zejména na letošní premiéru Call of Duty. Práce na hře vede studio Sledgehammer Games. Hra vypadá skvěle a její vydání je na spadnutí. Jedná se o hru pro novou generaci s úžasným vizuálním zpracováním kampaně, multiplayeru a kooperativních režimů. Vše bylo navrženo tak, aby se integrovalo do stávajícího ekosystému Call of Duty a rozšířilo jej,“ uvedl v květnu Daniel Alegre, prezident a provozní ředitel společnosti Activision Blizzard.

Tým Sledgehammer Games se podílel na Modern Warfare a Black Ops Cold War. Současně jde o tvůrce Call of Duty: WWII z roku 2017, které se vrátilo do druhé světové války. Rovněž pomáhal s podporou pro bezplatnou battle royale akci Call of Duty Warzone.

VGC tvrdí, že Call of Duty zavítá nejen na počítače a novou generaci konzolí, ale také na PlayStation 4 a Xbox One. Vydání je údajně v plánu na listopad/november letošního roku.

Podle dřívějších spekulací, které potvrdil i britský Eurogamer, má nové Call of Duty nést podtitul Vanguard a vrátit sérii do druhé světové války s příběh spojeneckých speciálních jednotek. Vanguard má být také začleněn do Warzone.

Jedno je už dnes jisté, Call of Duty bude mít příběhovou kampaň pro jednoho hráče, zatímco Battlefield 2042 ji mít nebude. Stejně tak nebude mít ani battle royale.