Battlefield 2042 se tento týden dočkal několika dříve avizovaných změn. Vývojáři z DICE teď připravují druhou sezónu, která zahrne jednu zbrusu novou mapu. Hlavní designér Shashank Uchil se nechal slyšet, že při jejím návrhu si vzali k srdci požadavky a názory hráčů.

Pokud čekáte detaily, tak vás zklamu. V současné době víme jen to, že nepojmenovaná mapa bude menší než ostatní lokace a zahrne více možností pro krytí. Styl mapy tak kopíruje změny, které byly v týdnu zahrnuty do mapy Kaleidoscope.

Největší výzvou při vytváření map má být optimalizace. Vyšší hustota objektů a modelů je výzvou pro hardware. Tak uvidíme, kdy se dozvíme další informace, včetně data vydání nové mapy. Jisté je jedno, bude to někdy během září. Mezitím dojde ještě na předělání mapy Renewal.

Hráči, kteří u Battlefieldu 2042 vydrželi, tak si stěžují na dlouhé čekání. DICE trvá příliš dlouho aplikovat změny a přinést nový obsah. Právem se tak obávají, že většina týmu se soustředí na nový Battlefield a jen část pracuje na tomhle.