Pro příznivce nezapomenutelných příběhů se tady nejspíš rýsuje další hra. Tentokrát jde o ekologickou dobrodružnou výpravu, kdy z pohledu poslední liščí matky na Zemi poznáte ničivou sílu lidského plemene, která den za dnem kazí, znečišťuje a drancuje nejvzácnější a nejcennější zdroje přírodního prostředí.

Endling: Extinction is Forever navíc bude mít české titulky. Hra vyjde 19. 7. na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Prodávat se bude i ve fyzické edici. Na Steamu zatím najdete demoverzi.

„Podle posledních výzkumů provedených Americkým přírodovědným muzeem v New Yorku, se 70 % ze čtyř set biologů shoduje, že je planeta Země na začátku masového vymírání způsobeného lidskou činností. Jeden z biologů dokonce odhadl, že pokud bude lidská destrukce biosféry pokračovat, vymře do sto let až polovina rostlin a živočichů. Dnes, více než 28 000 zvířecích druhů na naší planetě je ohroženo vymíráním. Tisíce druhů jako nosorožci, lvi, tygři, tuleni a medvědi jsou ohrožováni znečištěním vzduchu, pytláctvím, válkami a neustálou ztrátou habitatu,“ uvádí tisková zpráva.

„A nyní si představte, že by lidstvo dohnalo k vyhynutí i jedno z nejlépe přizpůsobivých stvoření, lišku. Jako poslední liška na světě, bojujete o přežití v honbě za již vzácnými zdroji potravy, které na umírající Zemi zůstaly. Nehledáte však potravu pouze pro sebe. Vaše nemotorná mláďata na vás čekají v bezpečí nory, až do dne, kdy něco nebo někdo jedno z liščat probudí…“

Jako liška budete prozkoumávat různé trojrozměrné oblasti a bránit své maličké, krmit je, sledovat, jak dospívají, všímat si jejich jedinečných osobností a obav, a pomůžete jim přežít.

„Využijte nočního šera ke kradmému převedení svého mladého potomstva na bezpečnější místo. Stravte den odpočinkem v improvizovaném úkrytu a pečlivě plánujte svůj další přesun, protože by mohl být pro vás a vaše mláďata poslední,“ dodávají autoři.