A je to za námi. Geeked Week 2023 je u konce. A ačkoliv se ve skrze nejednalo o úplně převratná odhalení, některá z nich nás doopravdy potěšila. Součástí tohoto šíleného týdne byla ale i oznámení hromady her, které brzy přivítáme na platformě Netflixu. Těšit se můžeme na malé hříčky jako Money Heist Game, ale i na velké tituly, mezi které jednoznačně patří třeba Hades.

MONEY HEIST GAME

Netflix už nějaký ten pátek láká na seriál Berlín, který bude spin-offem úspěšné série Papírový dům (2017). Spolu s ním dorazí i hra Money Heist, v té se ponoříte do interaktivního světa zločinu, v němž se připojíte ke skupince zlodějíčků. Ta chystá loupežnou akci, se kterou to všechno začalo - La Perla de Barcelona. Vaše herní rozhodování tak bude ovlivňovat celý příběh. Dovolíte nečekanému návštěvníkovi z vaší minulosti, aby ohrozil profesorův dokonalý plán? Nebo bude vše úplně jinak?

SHADOW AND BONE

Fanoušci fantasy seriálu Světlo a stíny (2021), zbystřete! V interaktivní hře Shadow and Bone: Enter the Fold budete cestovat skrze válkou zbídačenou zem Ravka a rozhodovat, které síly převládnou. Herní svět tak budete moct prozkoumávat za postavy jako Alina, Jesper, Sturmhond a generál Kirigan, na ty všechny čekají unikátní příběhy, které se budou odehrávat mezi první a druhou sezónou zmíněného seriálu. Čekají na vás známé tváře, noví padouši, dramatické zvraty a především náležitě zapeklité a těžké volby.

CHIKEN RUN: EGGSTRACTION

Slavný animák Slepičí úlet (2000) se nám brzy vrátí s pokračováním jménem Zrození nuget, které uvede Netflix. V rámci toho se můžeme těšit i na hru Chicken Run: Eggstraction, ve které však jakožto slepice nebudete z lidských míst prchat, naopak se do nich budete pokoušet vloupat, abyste zachránili malé slepičky před nehezkým osudem. Hra by se podle všeho měla odehrávat krátce po událostech druhého dílu, uvidíme tak nejenom známé postavičky z obou dvou filmů, ale i ikonické lokace.

KATANA ZERO

Chválená neo-noirová akční plošinovka Katana Zero přichází exkluzivně na mobily pro členy Netflixu. Opět tak zavítáme do drsné budoucnosti, ve které vládnou nelítostné gangy a po moci prahnoucí zlovolné organizace. S bezejmenným zabijákem budete muset porazit veškeré své protivníky a manipulovat s časem a prostředím, abyste mohli odhalit pravdu o své minulosti.

THE DRAGON PRINCE: XADIA

O The Dragon Prince: Xadia jsme vás informovali už zde, každopádně hra bude dostupná exkluzivně pro uživatele Netflixu. A to na počítačích a mobilních zařízeních. Jedná se o kooperativní PVE adventuru, která vás vezme příběhem Dračího prince napříč celým světem. Trailer samotný evokuje spíše dojem diablovky, ale budete moci hrát za více hrdinů, přičemž si vyzkoušíte nejen novou magii, ale zahrajete si jak za lidi, tak i za elfy, přičemž společně budete tvořit hrdinské družiny, které budou bojovat proti různým nepřátelům.

Oxenfree II: Lost Signal

Oxenfree II: Lost Signals není sice úplnou novinkou, ale rozhodně neuškodí, když si tenhle titul po vzoru Netflixu trochu připomeneme. Níže si ještě můžete podívat na rozhovor mezi herečkami Erin Yvette (Alex) a Liz Saydah (Riley).

Death's Door

Sklízení duší mrtvých by za normálních okolností byla vcelku běžná a nudná práce, ta ale začne být o něco ,,živější" ve chvíli, kdy bude třeba vystopovat zloděje do říše nedotčené smrtí. Ve hře Death’s Door se hlavním protagonistou stane malá vrána, se kterou se bude muset hráč prodrat různými kobkami, aby mohl nasbírat co nejvíce duší pro smrťáckou komisi. Hru vytvořilo studio Acid Nerve, vydavatelé jsou Devolver Digital.

SLAYAWAY CAMP 2

Pokud máte rádi slasher horory říznuté humorem a zároveň s oblibou řešíte hádanky, možná jste si už zkusili hru Slayaway Camp. V té se ujmete role vrahouna Skullface, se kterým vraždíte nebohé táborníky. Netflix tak představuje pokračování, které nabídne například 36 nových vrahounů a až 275 nových hádanek.

HADES

Že se vynikající roguelike pecka Hades, ve které se jakožto vytrvalý Hádův syn Zagreus snažíte probojovat přes řecké podsvětí na světlo světa, dostane díky Netflixu na iPhony a iPady, jsme vás již informovali zde. Hodí se připomenout, že v roce 2024 bude spuštěn předběžný přístup k pokračování Hades 2, ve kterém si tentokrát zahrajete za Hádovu dceru Melinoë.

Braid: Anniversary Edition

Logická 2D plošinovka Braid původně vyšla v roce 2008 pro Xbox 360, nedlouho poté pak dorazila i na PC a PS3. A nyní výroční edici uvede Netflix, který hru představil v rámci Geeked Weeku. Budete tak hrát za postavu Tima, manipulovat s tokem času a řešit řadu hádanek ve snaze zachránit unesenou princeznu.