Jedna z nejlepších her roku 2020 si najde cestu na chytré telefony a tablety s operačním systémem iOS. Díky Netflixu se na iPhony a iPady během příštího roku dostane oblíbená roguelike Hades.

Hades vytvořilo studio Supergiant Games a vyzývá hráče, aby sestoupili do ohnivých hlubin samotného podsvětí jako Zagreus. Vzpurný syn Háda je odhodlán uniknout z otcovy říše a dostat se na povrch, aby hledal odpovědi a možná se setkal se svou rodinou. Nejprve se ale musí probojovat procedurálně generovanými lokacemi plnými neúprosných nepřátel a hrozivých bossů. Naštěstí je ozbrojen mýtickými zbraněmi a stojí při něm bohové Olympu. Přesto to ale nebude vůbec snadné.

Hades má na iOS nabídnout stejnou hratelnost a rychlou akci jako na ostatních platformách. Hra bude mít plně přizpůsobitelné dotykové ovládají, stejně tak bude možné připojit bezdrátový Bluetooth ovladač. Nebude chybět podpora cloudového ukládání (nejsou podporovány jiné verze) a vlastní achievementy.

Pokud se ptáte na Android verzi, tak tu v současné době neplánují oznámit. Knihovna Netflixu zahrnuje více než 80 titulů, které si předplatitelé mohou stáhnout bez dalších poplatků pro iOS a Android a užívat si je bez reklam a mikrotransakcí. Mezi nimi je například Twelve Minutes, Oxenfree 1 a 2, Into the Breech, Dead Cells, Valiant Hearts: Coming Home či Tomb Raider Reloaded. Navíc do služby míří Braid: Anniversary Edition, Katana Zero nebo Death's Door.

Připomínáme, že na jaře 2024 bude v předběžném přístupu spuštěn Hades 2. Teď už naše recenze jedničky: