V závěru včera zveřejněného dokumentu ze zákulisí vývoje The Last of Us Part 2 se objevil Neil Druckmann, aby jako šéf Naughty Dog promluvil o budoucnosti.

Pro fanoušky The Last of Us je důležitou zprávou, že po letech má v hlavě konečně nápad na další kapitolu cesty Ellie, ale zatím nemá příběh. V současné době tak není jisté, zda třetí díl vznikne. Tvůrce nic netlačí a pokud na trojku nedojde, tak to nevadí. Dvojka je dle něj skvělou tečko za příběhem Ellie.

V závěrečné řeči režisér a scenárista The Last of Us také naznačil vývoj nějaké úplně nové hry. Ostatně už dříve prohlásil, že pracují na více než jedné ambiciózní hře pro jednoho hráče.

Pojďme se na vše podívat postupně.

MALÝ PŘÍBĚH O TOMMYM

„Během jednoho rozhovoru se mě někdo zeptal na The Last of Us a jestli budou ještě nějaké další příběhy nebo něco. Zmínil jsem, že jsme napsali příběh, který se odehrává po The Last of Us 2 a vystupuje v něm Tommy. Doufám, že ho jednou zpracujeme. Najednou byly všude titulky typu: ‚Naughty Dog nastínilo The Last of Us Part III.‘ Což je špatně,“ uvedl Druckmann.

„Vždycky to byl jen malý příběh, žádný plnohodnotný titul. V té době jsme měli v Naughty Dog vyšší priority, kdy jsme řešili rovnováhu mezi prací a osobním životem. Prostě na základě toho, čím jsme si museli projít, jsme ten příběh zatím odložili. Věřím, že jednoho dne spatří světlo světa. Nevím, jestli jako hra nebo seriál... Uvidíme.“

NAUGHTY DOG MÁ VÝSADNÍ POSTAVENÍ

„První hra měla takový jasný koncept bezpodmínečné lásky, kterou rodič cítí ke svému dítěti. Ve druhé hře jsme se dostali k myšlence snahy o spravedlnost pro někoho milovaného za každou cenu. Zdá se to být zase jasný koncept, do které zapadá linka z první hry o lásce. Pokud se k tomu už nikdy nevrátíme, je to skvělá tečka. Poslední sousto, příběh je ukončený,“ vysvětlil šéf Naughty Dog.

Na práci v Naughty Dog je skvělé, že nás nikdo k ničemu nenutí. Jde o to, že bychom třeba i rádi další The Last of Us, ale pokud jste zapálení pro něco jiného, podpoříme to. Je to velmi výsadní postavení. A neberu to jako samozřejmost.“

KONCEPT THE LAST OF US PART 3

„Přemýšlel jsem o tom, jestli existuje nějaký koncept. A po několik let jsem žádný koncept nedokázal najít. To se ale v poslední době změnilo. Nemám ještě příběh, ale mám koncept, který je pro mě stejně vzrušující jako u jedničky a dvojky. Je to samostatná myšlenka, ale je tam průchozí linka všemi třemi. Takže mám pocit, že ten příběh nejspíš ještě má jednu kapitolu,“ dodal Druckmann.

Pokud stále platí to, co Druckmann v rozhovoru řekl, tak třetí díl ještě nedostal od Sony zelenou a příští hrou Naughty Dog může být úplně nová značka.

Připomeňme, že koncem roku 2023 studio Naughty Dog zrušilo The Last of Us Online. Na celý dokument se můžete podívat níže, má české titulky.