Cesta za pomstou je ve hrách dost častá. Pokud mě ale paměť neklame, tak jsme tu ale ještě neměli strastiplnou cestu za pomstou z pohledu hrdiny, který je napůl člověk a napůl zombie. A přesně to nabídne survival akce Deadcraft od studia Marvelous, autorů Daemon X Machina.

Hlavní hrdina je Reid a jeho zombie stránka mu umožňuje využívat zvláštní schopnosti, které vám umožní odrazit nepřátele, zatímco skrz lidskou stránku budete pátrat v pustině po odpovědích na otázku, co se stalo jedinému člověku, kterému Reid mohl věřit.

Během dobrodružství budete vyrábět nejrůznější výzbroj, využívat podivné lektvary, a dokonce pěstovat a sklízet zombie vojáky, kteří budou stát po vašem boku proti všemu, co na vás během apokalypsy přichází.

Nejde ale pouze o to někoho zabít, budete také budovat osadu a rozhodovat se, zda získané peníze utratíte za pomoc ostatním lidem, nebo za zdroje, aby se Reid stal silnějším.

Deadcraft vyjde 19. 5. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. V případě zájmu je na Steamu dostupná demoverze.