Tak to vypadá, že se tvůrcům Sea of Thieves ze studia Rare podaří splnit slib, že tři dobrodružství, která jsou zasazená do světa legendárního Monkey Islandu od Lucasfilmu, vyjdou s měsíčními rozestupy. Sice nakonec došlo k odchylce několika dnů, ale po vydání vynikajícího prvního příběhu, na nějž došlo 20. července/júla 2023, následovala druhá a také povedená část 31. srpna/augusta. A díky novému videu víme, že třetí a poslední Tall Tale dorazí přesně za týden, tedy 28. září/septembra.

Závěrečná část rozšíření The Legend of Monkey Island nese název The Lair of LeChuck a zavede nás na samotný Monkey Island. Tento bájný ostrov bylo možné navštívit už v klasické adventuře The Secret of Monkey Island z roku 1990, která celou sérii odstartovala, nebo v loňském návratu s všeříkajícím názvem Return to Monkey Island.

Už dříve jsme mohli spatřit ikonickou opičí hlavu, nové video pak ukazuje lávou naplněné katakomby, do nichž lze díky té opičí hlavě vstoupit, džungli nebo skály. Tak schválně, jestli dojde i na tábor lidojedů, tříhlavou opici nebo gumový strom, jehož prostřednictvím si vývojáři dělali srandu z konkurenčních adventur od Sierry, v nichž jste na rozdíl od point-and-click klasik od Lucasfilm Games/LucasArts mohli běžně umřít. S jistotou ale můžeme počítat s různými kosmetickými předměty, které jsou sérií Monkey Island inspirované a které si budete moci koupit v obchodě Pirate Emporium.

Nové video se ale nezaměřilo pouze na vyvrcholení spolupráce s Lucasfilmem. Tvůrci touto cestou odhalili, čím hru obohatí chystaná a dlouho očekávaná 10. sezóna, která odstartuje 19. října/októbra. Hráči se mohou těšit třeba na přidání různě barevných šátků nebo barevných člunů. Kapitáni budou navíc moci jakýkoliv člun, který najdou v herním světě, trvale připoutat ke své lodi.