Příznivci Sea of Thieves a kultovní série Monkey Island se mají zase na co těšit. Když studio Rare oznámilo, že hodlá využít svět legendárních point-and-click adventur od Lucasfilm Games, LucasArts, Telltale Games a Terrible Toybox, dozvěděli jsme se, že rozšíření s názvem The Legend of Monkey Island bude rozdělené na tři části, potažmo tři příběhy (Tall Tales), které budou vycházet po měsíci. První část vyšla podle plánu 20. července/júla, s blížícím se koncem stávajícího měsíce ale bylo v případě druhého příběhu podezřele ticho. Někteří fanoušci se proto začali obávat, zda nedojde k odkladu.

Naštěstí nedojde. Druhý Tall Tale sice nevyšel přesně měsíc po tom prvním, ale konec srpna/augusta stihne. Tvůrci Sea of Thieves na Twitteru odhalili, že Tall Tale s názvem The Quest for Guybrush vyjde 31. srpna/augusta letošního roku. Lze proto předpokládat, že třetí a poslední část rozšíření Sea of Thieves: The Legend of Monkey vyjde někdy koncem září/septembra.

Žádné další detaily o příběhu The Quest for Guybrush datum vydání nedoprovodily, jeho název ale naznačuje, že se bude opět točit okolo Guybrushe Threepwooda, protagonisty celé série Monkey Island. Z dřívějška a na základě zkušeností z první části pak víme, že The Quest for Guybrush má otevřít celý ostrov Mêlée. Ten je v úvodním příběhu z větší části zahalen neprostupnou mlhou, a tak jsme zatím mohli navštívit jen městečko, přístav se SCUMM barem, guvernérovu vilu a vyhlídku.

Za necelý týden se ale zpřístupní celý Mêlée Island, po němž se budeme moci přesouvat mimo jiné za pomoci jakýchsi primitivních lanovek. Třetí příběh nás pak má vzít na samotný Monkey Island. Oba ostrovy hrály dosud největší roli ve vůbec prvním díle série, tedy v adventuře The Secret of Monkey Island z roku 1990, a v loňském návratu s všeříkajícím názvem Return to Monkey Island.