Ačkoliv je z pohledu veřejnosti ticho po pěšině, v polském CD Projektu RED už se pilně pracuje na dalším herním Zaklínači s pracovním názvem Polaris, který má odstartovat novou trilogii. Dokazuje to i aktivita během nejnovější konference CD Projektu RED s investory. Generální ředitel studia Adam Kiciński v jejím průběhu prohlásil, že na Polarisu pracovalo ke konci července/júla téměř 260 vývojářů.

Toto číslo se má ještě zvětšit, protože na vývoj nového Zaklínače má CD Projekt RED přesunout i velkou část zaměstnanců, kteří se aktuálně věnují dokončení očekávané expanze Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077. Za Phantom Liberty stojí aktuálně největší tým polského studia, který měl na konci minulého měsíce úctyhodných 300 členů. V závěru roku 2022 měl být dokonce tento tým ještě větší.

Jak informuje například server GameReactor, Kiciński také prozradil, že studio je velmi spokojené s předobjednávkami Phantom Liberty. Vypadá to tedy, že se první a poslední expanzi Cyberpunku 2077 už nyní po komerční stránce dost daří a že se velká část zákazníků nenechala odradit ne úplně hladkým vydáním původní hry na konci roku 2020, za nějž mohl zejména neuspokojivý technický stav na konzolích minulé generace. Tvůrci navíc očekávají, že v posledních dnech předcházejících vydání DLC počet předobjednávek ještě naroste.

A proč je vlastně Phantom Liberty jediným placeným rozšířením Cyberpunku 2077? I na tuto otázku nám Adam Kiciński během konference s investory nabídl odpověď. „Upřímně řečeno se jedná o technologické rozhodnutí. Tohle bylo naposled, co jsme pracovali s RED Enginem, alespoň pro tuto chvíli, a jak víte, v dohledné budoucnosti budeme pracovat na Unreal Enginu od Epicu. To je jeden z klíčových důvodů, proč jsme se rozhodli, že to bude jediná [expanze],“ prohlásil Kiciński. Na vysvětlení upozornil třeba server VGC.

Unreal Engine 5 má pohánět a usnadnit vývoj všech aktuálně chystaných projektů CD Projektu RED, a to včetně projektu Polaris a dalších dvou dílů nové zaklínačské trilogie. Pokud tedy po dohrání Phantom Liberty budete potřebovat další hratelnou dávku světa Cyberpunku, budete si muset počkat na plnohodnotné pokračování. I to ale CD Projekt RED připravuje a aktuálně má projekt pracovní označení Orion.