Vesmírné RPG Starfield, které si z letošního The Game Awards neodneslo ani jedno ocenění, mohlo dostat mod pro zpřístupnění multiplayeru. Jedna z nejočekávanějších her letoška, jejíž moment slávy skončil pomalu rychleji, než vůbec stihnul začít, byla jedním ze středů pozornosti vývojáře vystupujícího pod jménem „cosideci“. Tvůrce známé modifikace Skyrim Together pro středověké The Elder Scrolls V: Skyrim práce na multiplayeru pro Starfield ale definitivně vzdal.

Právě dobře známý Skyrim Together měl posloužit jako základ pro multiplayer do nového sci-fi titulu od Bethesdy. Ve zprávě, kterou modder sdílel na Discordu (upozornil na ni server DSOGaming), že přepsal téměř tři čtvrtiny modu pro Skyrim do Starfield Together. V cestě k dokončení projektu mu ale patrně nestály technické problémy, nýbrž mizerné zpracování hry jako takové.

Přečtěte si také: Starfield si už zahrálo 13 milionů hráčů a tvůrci znovu přibližují novinky pro rok 2024

V oznámení pro komunitu cosideci naznačil, že hra je naprostý odpad (a to ještě slušně řečeno). „Neuvědomil jsem si to, než jsem tuhle zatracenou hru začal hrát týden po vydání. Titul je nudný, mdlý a hlavní tahák her od Bethesdy, tedy objevování živého, ručně tvořeného světa, je nadobro pryč,“ uvedl.

Cosideci zkrátka nehodlá věnovat svůj čas a vášeň hře, která je „takto průměrná“. Jelikož už ale na Starfield Together odvedl velký kus práce, již by byla škoda zahodit jenom tak, rozhodl se, že kód zveřejní na Discord server Skyrim Together jako open-source projekt. Pokud by tedy nějaký nadšenec opravdu stál o multiplayerový Starfield, nic mu nebude bránit v dokončení již rozdělaného díla. Cosideci nicméně varuje, že je před pokušiteli stále více než 100 hodin dlouhá cesta.

Vývojář pro jistotu zdůraznil, že v současné době neexistuje žádná hratelná verze modu.