Už tento měsíc nás čeká Call of Duty: Vanguard. Spousta lidí se ovšem automaticky začíná těšit i na Call of Duty pro příští rok. O něm jsme samozřejmě oficiálně ještě neslyšeli, ale snad všem je jasné, že na něj dojde. Podle předešlých úniků z relativně důvěryhodných zdrojů a například insidera Toma Hendersona víme, že by se projekt měl kódově nazývat Project Cortez a mělo by jít o pokračování úspěšného Modern Warfare z roku 2019.

Nově zvěsti pocházející od twitterového účtu RalphsValve ale přináší další detaily. Než se do nich pustíme, sluší se na úvod říct, že jde o poměrně nového insidera, který v minulosti ještě neměl šanci ve velkém prokázat svou pravdomluvnost. Informace se ale shodují s tím, co řekl sám Tom Henderson a jejich pravdivost potvrzuje i server VideoGameChronicles.

A teď tedy k tomu nejdůležitějšímu. V první řadě se mluví o tom, že bude kampaň Modern Warfare 2 „drsná a neúprosná“. To se má odvíjet například na animacích při zabíjení nepřátel. Místo klasické smrti mohou například prosit o svůj život, nadávat vám, prosit o svou matku, halucinovat, chrčet, vzdychat, mít křeče a podobně. Chybět nebude ani realistické násilí. „Nepřátelé mohou přijít o končetiny - často zůstanou při vědomí, svíjejí se a křičí. Na rány budou tlačit ve snaze zastavit krvácení,“ zmiňuje únik.

Stejně tak by se měl ve hře objevit systém morálky, který má připomínat obdobný systém cti z Red Dead Redemption 2 a ovlivňovat události v kampani. Vzhledem ke kampani Modern Warfare z roku 2019 tohle působí jako smysluplný krok dopředu. Připomeňme si například misi Old Comrades, na jejímž konci jste se mohli či nemuseli zúčastnit mučení a jeho značnou část dokonce podle vlastní iniciativy „odehrát“.

Vylepšeními by také měly projít zbraně, jejich dynamika a jak je vaše postava ovládá. Během intenzivních momentů a přestřelek by se vaše postava měla zachovat realisticky; například se třást a mít problémy s přebíjením, hlasitě dýchat a podobně. Stejně tak se vám může zaseknout zbraň, což sice způsobí, že ztratíte jeden náboj, ale ten prý budete moci sebrat.

V aktuální chvíli je to v podstatě všechno, co se tedy ví. Z dřívějších úniků také víme, že by se pravděpodobně mělo příběhově jednat o americké vojáky vedoucí tajnou válku na kolumbijský drogový kartel. Co z toho se ale ukáže jako pravda, to se ještě uvidí. Tak či onak to rozhodně zní zajímavě.