Bethesda Softworks je jedním z vydavatelů, kteří se o své hry dokážou starat i mnoho let po vydání. A to včetně těch mobilních. Fallout Shelter vyšel ve verzi pro iOS a Android už v roce 2015 a v následujících letech se dočkal mnoha zajímavých aktualizací a vylepšení. Když ale koncem roku 2022 vycházela po čtyřleté odmlce aktualizace přinášející tematiku mimozemšťanů a výročních oslav, vypadalo to, že půjde o opravdu poslední update. Jenomže dnes nabídku streamovací služby Amazon Prime Video obohatil dlouho očekávaný seriálový Fallout, takže mobilní Fallout Shelter byl znovu povolán do zbraně, aby posílil zájem o celou značku a nový seriál.

Jinými slovy, zase tu máme novou aktualizaci. Na tu tvůrci začali lákat na sociálních sítích včera v podvečer a na její vydání jsme moc dlouho čekat nemuseli, protože vyšla během dnešního odpoledne. A co přináší? V první řadě šest nových postav, mezi nimiž najdeme i trojici seriálových protagonistů. Takže se ve vašem vaultu nově může pohybovat i Lucy (Ella Purnell), Maximus (Aaron Molten) nebo ghúl (Walton Goggins). Došlo také na přidání nové úkolové linie se sedmi questy a zajímavé je, že Lucy získáte už v prvním úkolu.

Aktualizace přidává do hry také různé lokace, do nichž zavítáte ve výše zmíněné úkolové linii, dále nová témata místností, zbraně nebo oblečení, vše inspirované seriálem. Získat tedy můžete předválečný kovbojský oblek, svatební šaty doplněné o pás na munici nebo ghúlův revolver. Navíc se vrátila dříve dostupná možnost získat kombinézu Vaultu 33. Stačí Fallout Shelter zapnout v období od 9. dubna/apríla do 7. května/mája 2024.

Podobně jako v případě aktualizace z roku 2022 je tu ale jeden háček. Nový update je k dispozici jen na mobilech. Pokud tedy stále hrajete Fallout Shelter na PC či konzolích, na něž hra zamířila v návaznosti na úspěch projektu na mobilních platformách, kvůli možnosti hrát si s obsahem ze seriálového Falloutu chtě nechtě musíte vzít do ruky mobilní telefon.