Příznivci Nintenda se v budoucnu mohou těšit na Call of Duty. Společnosti Microsoft a Nintendo totiž podepsaly smlouvu. Ta zavazuje Microsoft vydávat na platformu japonské firmy tuto známou sérii.

Smlouva je podepsaná na 10 let. „Je to součást našeho závazku přinést naše tituly a tituly společnosti Activision, jako je Call of Duty, více hráčům na více platformách,“ uvedl Brad Smith, viceprezident Microsoftu.

Pokud Microsoft koupí Activision Blizzard za 68,7 miliardy dolarů, tak Call of Duty bude na Nintendo vycházet ve stejný den jako na Xbox, a to se všemi funkcemi a plnohodnotným obsahem.

Nintendo mají díky dohodě dorazit další hry od Xbox Game Studios a Activisionu Blizzard.

Touto smlouvou Microsoft řeší obavy regulačních orgánů, zejména americké Federální obchodní komise. Té Microsoft slíbil, že Call of Duty bude dostupné na dalších platformách, pokud bude dohoda schválena.

Poslední hrou Call of Duty na systém Nintenda bylo Call of Duty: Ghosts pro Wii U, které vyšlo v roce 2013 a podporovalo Wii Remote.

DNES DŮLEŽITÝ DEN

Oznámení se shoduje s dnešním slyšením v Bruselu. Projednávat se bude akvizice Activisionu Blizzard společností Microsoft. Za Microsoft má vystoupit Brad Smith a Phil Spencer (šéf herní divize). Dorazit má také Bobby Kotick, generální ředitel Activisionu Blizzard, a Jim Ryan, prezident a generální ředitel Sony Interactive Entertainment. Doplní je zástupci Googlu, Nvidie, Electronic Arts nebo Valve.

Právě PlayStation se obává o Call of Duty. Microsoft nabídl i Sony tuto desetiletou smlouvu, ale společnost ji měla odmítnout. Internetem se šíří spekulace, že Sony chce doživotní závazek Microsoftu, že bude Call of Duty ve stejný den vydávat na konzole PlayStation se stejným obsahem jako na Xbox.

Uvidíme, zda se dnes o průběhu slyšení dozvíme více informací. Situaci budeme bedlivě sledovat.