Po koupi Bethesdy a Activisionu Blizzard mají v Microsoftu příjemné starosti související s tím kdy uvedou na trh jednotlivé tituly. Přesný rozvrh se dozvíme za měsíc a několik dnů v rámci Xbox Games Showcase, která byla včera potvrzena společně se záhadným directem na neoznámenou hru.

Během prezentace uvidíme již dříve představené hry a s největší pravděpodobností se odkryjí další tituly. Mezi nimi se očekává nový díl série Gears of War (Gears 6) a další Call of Duty. To by mělo být pokračování Black Ops s podtitulem Gulf War zasazené do počátku 90. let během války v Perském zálivu.

Tom Warren z The Verge se od blízkých zdrojů dozvěděl, že po show bude mít svou prezentaci opravdu nové Call of Duty, zatímco na Xbox Games Showcase uvidíme nové Gears, Microsoft Flight Simulator 2024, Avowed nebo Indiana Jones and the Great Circle. Pravděpodobně se také dozvídáme datum uvedení prvního příběhového rozšíření Starfieldu. Dle Warrena se mají v Bethesdě se Shattered Space zaměřovat na září, zatímco Call of Duty dorazí v říjnu, Avowed a Microsoft Flight Simulator 2024 pravděpodobně v listopadu a Indiana Jones v prosinci. Někdy mezitím by se měl najít prostor ještě pro strategii Ara: History Untold.

Na show má údajně Microsoft ukázat více her než v roce 2023 a měli bychom se seznámit s tím, co hodlá vydat v roce 2025, stejně tak co dorazí od jeho partnerů z celého světa. Takže si raději na 9. 6. nic neplánujte. Prezentace začne v 19:00 středoevropského času.