Na začátku měsíce jsme byli masírováni spekulacemi mi tom, že Gears 6 mají být hezčí než Senua's Saga Hellblade 2. Zda nás čekají opravdové grafické hody, tak to bychom mohli brzy zjistit.

Liam McIntyre, herec JD Fenixe, byl jedním fanouškem na sociální síti X dotázán, co se stalo s JD Fenixem, protože v Gears 5, kde je syn Marcuse Fenixe důležitou postavou (zatímco v Gears 4 je hlavním hrdinou), musí hráč učinit těžkou volbu.

McIntyre netuší, jak se k tomuto problému ve studiu The Coalition postavili. Máme se to ale dozvědět v červnu. Nicméně narativní šéf Gears of War už v roce 2020 prohlásil, že za kanonickou část budou považovat tu druhou.

V Gears 5 se hráč musí rozhodnout, zda zemře JD Fenix, nebo Del Walker. Vývojáři tedy počítají pouze smrt Del Walkera. JD Fenix se tak může v Gears 6 objevit.

Jak už víme, v červnu proběhne velká Xbox Games Showcase, kde se ukážou připravované hry od Microsoftu. Dříve se spekulovalo také o remasterované kolekci Gears of War, měla být po vzoru Master Chief Collection sousední série Halo. Pak se ale o ní přestalo mluvit.