Už dlouho se spekuluje o tom, že letošního Call of Duty, údajně nazvané Black Ops Gulf War, bude mít příběhovou kampaň pro jednoho hráče. Nově se dozvídáme zajímavé podrobnosti. Podle všeho budou mít z nadcházejícího dílu radost ti, kterým se líbí příběhové kampaně zasazené do otevřeného světa.

Tvrdí to insider a novinář Tom Henderson ve svém nejnovějším článku na Insider Gaming. Kampaň se má odehrávat v otevřeném světě, po kterém se budeme moci pohybovat a využívat vozidla různého druhu. Po navštívení míst bude možné využívat rychlé cestování.

Mapa měla být vytvořena od základu pro kampaň a má být podobná těm z Far Cry než k tomu, co jsme dosud v CoD mohli vidět. Ještě ale není jisté, jak přesně to bude s misemi. Henderson neví, jak moc budou lineární. Tenhle obsah mají dle něj na starost ve studiu Raven Software, kde mají využít i některé historické postavy z linie Black Ops, včetně Adlera, jenž má být součástí týmu hráče. Multiplayerové režimy a zombies naopak připravují v Treyarchu.

V Activisionu mezitím mělo padnout rozhodnutí, že i další Call of Duty budou mít spíše otevřený svět a oprostí se od lineární kampaně pro jednoho hráče. Call of Duty pro rok 2025 prý bude mít mapu rozdělenou na různé biomy/lokace. To je vše. Na podrobnosti je brzy, protože ještě nemá mít ani určen hlavní vývojový tým. Do vydání zbývá 20 měsíců.

Call of Duty: Modern Warfare 3 z loňského roku měla takzvané open-world mise, ale celkově byla kampaň krátká a nepříliš zajímavá. Vývojáři dokonce využili assety z předchozích dílů, aby si ulehčili a zejména urychlili práci. Tak doufejme, že v případě letošního roku to dopadne lépe. Minimálně zní zajímavě zasazení do války v Perském zálivu (1990 až 1991), kde spojenci vedeni americkou armádou bojovali s iráckými jednotkami Saddáma Husajna. Nejznámější operací je Pouštní bouře. Vývojáři se prý měli zaměřit na různé účastníky konfliktu a CIA (zpravodajská služba USA), aby přinesl odlišný příběh války, jenž se prolíná s koncem éry studené války a zkoumá některé její důsledky.

Zatím vše berte jako spekulace. Call of Duty: Black Ops Gulf War se očekává na podzim 2024, pravděpodobně listopad.