Uzavřená zóna Černobylu bude nejen rozsáhlá, ale také realistická. Dokládají to obrázky porovnávající skutečné oblasti s těmi ve hře. Prohlédnout si můžeme město Pripjať zničené výbuchem, známý radar Duga i přístav.

Zajímavé fotografie s porovnáním stejného místa ve S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl zveřejnilo ukrajinské studio GSC Game World. Na prvních dvou obrázcích je zachycen Zaton, přístav na řece Pripjať, která ovšem ve hře vyschla a proměnila se v radioaktivní bažinu, kde začaly válčit frakce bojující o poklady Zóny. Dnes jde o zdroj cenných surovin a vybavení roztroušeného kolem rezavějících lodí.

„Od samého počátku příchodu stalkerů bylo toto místo epicentrem konfliktu mezi neutrály a bandity. Nakonec zvítězili ti druzí,“ uvádějí vývojáři.

Následuje Duga, přísně tajný vojenský projekt, který měl za éry studené války včas varovat před případnými nálety. Jde o obrovský anténní komplex, jenž je vysoký přibližně 150 metrů a téměř vždy viditelný v západní oblasti Zóny.

Přesouváme se k rozestavěnému bloku jaderné elektrárny. Tomuhle místu se přezdívá Červená pevnost a nabízí dílny i skládku radioaktivního odpadu. Je to velmi nebezpečné místo, včetně nebezpečí, které není na první pohled vidět.

Poslední zastávkou je známé město Pripjať, které bylo nejvíce postiženo jadernou katastrofou. Přezdívá se mu město duchů, protože jeho budovy a stavby jsou léta opuštěné. Ve hře se však město blízko elektrárny proměnilo v bitevní pole a jedno z nejdůležitějších bodů na mapě.

„Kdysi nejmírumilovnější místo v Zóně se změnilo v bojiště. Dnes získalo své vlastní obránce, kteří mají Pripjať chránit před mimozemšťany a chránit okolní svět před tím, co město skrývá,“ dodávají autoři.

Jak se vám tenhle výlet do Zóny líbil? A na jaké místo se nejvíce těšíte? Napište nám do komentářů. Mapa bude mít 64 km².

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl vyjde 20. listopadu/novembra letošního roku na PC a Xbox Series X/S. Ve stejný den bude postapokalyptická akce dostupná v předplatném Game Pass. Později se očekává verze pro PlayStation 5, i když nebyla dosud oznámena. Ve hře budou české titulky.