Vypadá to, že akční adventura Star Wars Jedi: Survivor, která vychází už zítra ráno, je po konci třetí řady seriálu Mandalorian aktuálně nejdůležitějším a nejvýraznějším projektem z předaleké galaxie. A nasvědčuje tomu hned několik pozoruhodných věcí.

Na hlavním YouTube kanále Star Wars se kupříkladu objevilo zajímavé, tzv. Lofi video. Takže jestli chcete strávit poklidnou hodinku na palubě lodi Stinger Mantis v doprovodu Jedie Cala Kestise, pilota Greeze, droida BD-1, ochočeného boglinga a uklidňující hudby, těžko byste aktuálně našli něco lepšího.

Když už je řeč o Greezovi, na oficiálním Star Wars webu pro změnu najdete recept na pokrm v angličtině zvaný Salty Foodstuff. Čtyřruký zástupce rasy Latero koneckonců není jen schopný pilot, ale také šikovný kuchař. A i když výsledek bohatý na sůl, koření a sýr na oficiální fotografii nevypadá zrovna dvakrát lahodně, autoři receptu přísahají, že jde o pochoutku. Nejspíš záleží na tom, jak ji kdo připraví...

Pravděpodobně nejzajímavější novinkou je ale reklama, ve které kromě Calova představitele Camerona Monaghana figuruje také Mark Hamill, jenž si v původní filmové trilogii Star Wars nebo v tolik oblíbených sequelech zahrál samotného Luka Skywalkera. Celá reklama se přitom točí okolo toho, jak Hamill učí během motion capture Monaghana, jak být správným Jediem. Ale když reálný Cal dostane do rukou dvojici světelných mečů, Mark Hamill začne být stejně nevrlý jako v době, kdy si stěžoval, že ve filmu Star Wars: Síla se probouzí neřekl ani slovo. Aniž by ještě tušil, jak s jeho postavou bude nakládat osmá epizoda s podtitulem Poslední z Jediů.

Star Wars Jedi: Survivor vychází 28. dubna/apríla tohoto roku ve verzi pro PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5.