S třetím dílem Little Nightmares, které bylo oznámeno na Opening Night Live v rámci veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem, přichází velká změna. Původní dva díly mělo na starost studio Tarsier, ovšem trojku mají pod palcem odborníci na horory ze Supermassive Games.

Autoři The Dark Pictures Anthology, The Quarry nebo Until Dawn hodlají zachovat DNA série. Dá se říct, že vědí, co dělají, protože se podíleli už na Enhanced Edition druhého dílu pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Takže se nemusíte bát, opět se postavíte dětskému strachu.

Velkým rozdílem Little Nightmares 3 bude kooperace, která byla dle producentky Coralie Feniello nejžádanější funkcí od komunity. Současně ale bude možné hrát v režimu pro jednoho hráče, kde roli druhého převezme umělá inteligence. Kooperace mohla být už v Little Nightmares 2, ovšem nebyl na ni ten správný čas. Ten přichází nyní se změnou vývojářů.

Little Nightmares 3 se v případě kooperace drží stylu jiných projektů od Supermassive Games. Bude probíhat pouze online, spojit se budete moci s hráči ze svého seznamu přátel a zahrát si budete moci i s kamarádem, který hru nevlastní, a to přes takzvaný friend pass.

Little Nightmares 3 láká na nové dobrodružství v tomto jedinečném světě. Zaměřuje se na dvojici Low a Alone, která musí dostat pryč z Nicoty. Oba přátelé jsou uvězněni ve Spirále, pasti plné nebezpečných míst, a budou muset spolupracovat, aby přežili v nebezpečném světě plném přeludů a unikli ze spárů ještě větší hrozby číhající ve stínech.

Little Nightmares 3 vyjde někdy během roku 2024 na PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch a PC.

A co původní tvůrci Little Nightmares z Tarsier Studios? Ty koupila Embracer Group za 10,5 milionu dolarů. Pracovat mají na nějakém novém projektu.