S křížkem po funuse? Rok a čtyři měsíce po vydání dostane Hogwarts Legacy dříve slíbenou bezplatnou aktualizaci. I když o nejprodávanější hře roku 2023 (prodalo se více než 23 milionů kopií) se už téměř vůbec nemluví a je otázkou, kolik hráčů si „novinky“ užije.

Tomu odpovídá i obsah updatu, který dorazí 6. 6. 2024. Vývojáři z Avalanche Studios konečně umožní všem hráčům zahrát si jednu speciální misi, která byla dosud určena výhradně pro PlayStation 5 a PlayStation 4 verze Hogwarts Legacy.

Podle mnohých je úkol Haunted Hogsmeade jednou z nejzajímavějších vedlejších misí ve hře. „Cassandra Masonová má v Prasinkách obchod, který by ti chtěla prodat, ale v tomhle tajemném, zchátralém podniku není všechno tak, jak se zdá. Jaká zlověstná tajemství se skrývají pod obchodem madam Masonové a proč ho chce tak dychtivě prodat? Odpovědi na tyhle otázky najdeš jedině v úkolu Haunted Hogsmeade,“ popisovala misi Sony v době předobjednávek.

Za překonání všech výzev úkolu Haunted Hogsmeade získáte vlastní obchod, kde můžete prodávat předměty a vybavení za lepší ceny než kdekoliv jinde. Stejně tak atraktivní komplet ve světle hnědé a tmavě modré barvě, který dokonale padne stylovému prodavači a podnikavému bradavickému studentovi.

Kromě toho přijde rozšíření fotografického režimu s novými věcmi, možnost resetovat body talentu a nové kosmetické předměty, včetně brýlí inspirovaných Harrym Potterem, outfit a kabát vězně z Azkabanu, recept na lektvar Felix Felicis, koště Lavender Borealis a Onyx Hippogriff Mount.

Hogwarts Legacy vyšlo 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V průběhu téhož roku se hra dostala na PS4, Xbox One a Nintendo Switch. Očekává se, že tvůrci pracují na druhém dílu. Ten ale potvrzen ještě nebyl. Místo toho Warner Bros. potvrdil, že plánuje řadu dalších věcí ze světa Harryho Pottera. Zatím je oznámena bezplatná hra Harry Potter: Quidditch Champions.