Roztomilou plošinovku Astro Bot v budoucnu mohou čekat další postavy, které se v dobrodružství oslavující bohatou historii PlayStationu objeví. Komunitu k tomu vede závěrečná obrazovka, kde tvůrci z Team Asobi děkují mnoha vývojářům a vydavatelům třetích stran, jejichž hrdinové jsou ve hře.

Mezi nimi jsou ale vyjmenováni i ti, co v současné době ve hře vůbec nejsou. Nejvíc vyčnívá poděkování Ubisoftu za zahrnutí postav z Assassin’s Creed, Beyond Good & Evil a Rayman. Dále Croc, Worms, Stellar Blade nebo Rise of the Ronin. Že by v Team Asobi měly velké plány s rozšiřováním robůtků? Oficiálně víme, že se chystají hravé etapy a vzrušující rychlostní etapy.

Mezitím se řeší Deacon St. John. Tvůrce hlavního hrdiny postapokalyptické akční adventury Days Gone naštvalo, že jeho postava byla degradovaná na úroveň kreslené kuriozity, jež slouží k propagaci malé hry. Bývalý kreativní ředitel John Garvin sarkastickou poznámku napsal k příspěvku studia Bend, které se rozhodlo oslavit vydání Astro Bota speciálním artworkem, kde je Deacon na pláži.

Nutno říct, že podobný příspěvek vypustila také další studia PlayStationu, například Naughty Dog, Insomniac Games nebo Guerrilla Games. Dělají to pravidelně při vydání důležité hry na konzole Sony. Garvin je však nespokojen s tím, jak studio nakládá se svým dědictvím. Dle všeho ještě nerozdýchal, že mu v Sony nedovolili vytvořit Days Gone 2. Spojení Deacona s Astro Botem tak nebere jako poctu.

Garvin dříve z neúspěchu Days Gone obviňoval woke komunitu a poukázal na nespravedlnost v jednání Sony. V týmu Bend nezůstal ani šéf vývoje Jeff Ross. Ten se přestěhoval do Crystal Dynamics, kde by měl být vedoucím vývoje nového Tomb Raider.

Astro Bot vyšel na PlayStation 5 a je dosud nejlépe hodnoceným titulem letošního roku. Hra obsahuje české titulky.