Ve čtvrtek jsme viděli další výživné ukázky z očekávaného Cyberpunku 2077. CD Projekt RED kromě jiného ukázal rozličné automobily a motorky, které budeme využívat. Mimo jiné půjde o ekonomické, sportovní i luxusní vozy, avšak žádné létající stroje v Night City nejsou, protože by to byla noční můra pro tvůrce.

Pozemní stroje bude možné ukrást, ale nebude to tak snadné jako například v Grand Theft Auto V od Rockstaru. Zapomeňte na to, že poprvé zapnete hru a hned budete krást auta. Nejprve je nutné se to naučit.

S detaily se podělil senior level designér Miles Tost. Cyberpunk 2077 bude po hráčích vyžadovat příslušné statistiky pro kradení aut. Ve hře jsou například statistiky týkající se možnosti vyhazovat lidi z jejich vozu, stejně tak technické statistiky, které umožní, abyste se vloupali do zaparkovaného automobilu.

Když už nějaký vůz ukradnete, tak si ho nemůžete jen tak ponechat. Není to tak, že by se automaticky přidalo do vaší garáže. Můžete ho ale získat napořád jiným, nespecifikovaným způsobem. Pravděpodobně bude nutné s ním zajet do servisu.

Je dost možné, že krádež motorky bude jednodušší, ale o tom Tost už nemluvil.

Automobily a motorky bude možné kupovat. Dříve se mluvilo i o možnosti získat je během misí. Pokud budete vlastnit více vozidel, bude k dispozici speciální menu, v něm bude možné zvolit auto/motorku, které zrovna chcete řídit.

Cyberpunk 2077 vychází 19. 11. letošního roku na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S. Ve hře budou české titulky.