V zajímavém a nebezpečném světě Horizon Zero Dawn z roku 2017 jsme mohli narazit na více než 26 různorodých strojů. V trailerech, gameplay záběrech a na screenshotech z Horizon Forbidden West jsme viděli řadu nových strojů, které připomínají dinosaury, ale rozhodně jsme se neseznámili se všemi.

Bristleback, Burrowers, Clamberjaws a Slitherfangs je pouze hrstka nových strojů. V Horizon Forbidden West totiž bude více než 40 strojů. Informace pocházejí z oficiální 656stránkové strategické příručky od nakladatelství Future Press, jež v pevné vazbě vyjde koncem března.

Přes 200 stran se věnuje strojům, na které Aloy během svého dobrodružství narazí. Popsáno jich má být více než 40, abyste se naučili, jak se vyhnout každému jejich útoku, a dozvěděli se nejlepší strategie, jak je zničit.

Horizon Forbidden West Official Strategy Guide se prodává za 49,99 dolarů/eur.

„Vrať se do postapokalyptického světa daleké budoucnosti hry Horizon a prozkoumej vzdálené kraje, bojuj s většími a úchvatnějšími stroji a seznam se s novými kmeny.

Krajina umírá Roztroušené zbytky lidstva pustoší divoké bouře a nezastavitelné pohromy, zatímco se kolem jejich osad plíží hrůzné nové stroje. Život na Zemi směřuje k dalšímu vyhubení a nikdo neví proč.

Teď je na Aloy, aby odkryla tajemství ukrytá za těmito hrozbami a obnovila pořádek a rovnováhu světa. Během své náročné výpravy se bude muset setkat se starými známými, tvořit aliance se vzájemně bojujícími novými frakcemi a odhalit odkaz prastaré minulosti – a zároveň zůstat vždy o krok vepředu před zdánlivě neporazitelným nepřítelem,“ láká Sony na hru.

Horizon Forbidden West vyjde 18. 2. 2022 s českými titulky na PlayStation 5 a PlayStation 4.