Metro 2033 se rozhodně řadí mezi velmi úspěšné bestsellery a není se čemu divit, postavy byly zpracované na výbornou a děj s atmosférou čtenáře chytil a nepustil až do úplného přečtení. Není se tedy čemu divit, když se knižní svět v roce 2010 přepracoval do námi již známe hry, která stejně jako její předloha sklidila rovněž velký úspěch. 

V roce 2016 jsme se dočkali i oznámení filmové adaptace prvního dílu, ten byl ovšem v roce 2018 zrušen s tím, že spisovatel nesouhlasil se scénáristou, respektive se scénářem. Ovšem dva měsíce zpátky nám pro film vznikla nová naděje. Více se o filmové adaptaci můžete dočíst ZDE.

A nyní nově vyjde i komiksová předělávka tohoto slavného románu ve spolupráci spisovatele Dmitryho Glukhovsky a holandského kreslíře Petera Nuytena, který si tímto plní svůj vlastní sen, protože jak říká, tak on sám je největší fanoušek knižní adaptace.

Na komiksovou verzi se můžeme těšit zatím jen v němčině, a ne v ruštině, jak by většina z vás mohla očekávat. Vydavatelem je totiž německé nakladatelství Splitter.

Je velmi zvláštní, že Dmitry nedal přednost svému rodnému jazyku, ovšem jak nás sám již několikrát přesvědčil, tak dost dobře ví, co dělá. On sám ale potvrdil, že rozhodně se dočkáme překladu této povedené knížky, tak jen doufat, že mezi jazyky se objeví i čeština.

První díl komiksu Metro 2033 bude rozdělený do 4 částí s tím, že každá bude mít něco kolem 60 stránek. První část, která vychází jíž 1. listopadu tohoto roku, bude mít i svojí limitovanou edici, v originálním vydání bude mít navíc ještě o 16 stránek více a dostupných bude pouze 444 kopií. Tato limitovaná edice vyjde 1. prosince.

Pokud ovládáte skvěle němčinu, nebo jen chcete originální komiks do své sbírky, tak si připravte 16€, což je něco kolem 400 Kč. Limitovaná edice se bude prodávat za 69€, to je něco kolem 1800 Kč.

Tak teď již jen doufat, že se komiks dostane i k nám s českým překladem a že bude stejně povedený jako knižní i herní adaptace. Pokud máte na komiks zálusk v němčině, objednávat můžete ZDE.