Loni zasáhla fanoušky Metra hrozná zpráva. Film oznámený v roce 2016 na motivy knižní předlohy byl zrušen. Scénárista F. S. Fraizer se ani trošku myšlenkově nesetkal s autorem knižní předlohy Dimitry Glukhovskym. Myšlenka zněla přesunout celý děj z Moskvy do hlavního města USA, Washingtonu DC. To se samozřejmě spisovateli nelíbilo a celý projekt zrušil. Věřil, že by to zkrátka nemohlo fungovat a my všichni jsme rádi, že si dokázal stát za svým. 

Ovšem včera nám všem svitla nová naděje. Dimitry na svém instagramovém profilu totiž zveřejnil nový post o nadcházejícím filmu. Ten kdo rozlouskl azbuku hned poznal, že nového filmu se dočkáme 1. 1. 2022. Tedy to je zatím datum ruské premiéry a to se ještě může změnit. 

O filmu samotném toho zatím moc nevíme, ani co se týče obsazení, režie a těch dalších věcí kolem. Jediné co je zatím známo je, že natáčení začne někdy v příštím roce a práva bude vlastnit ruská společnost Gazprom Media. Ano přesně ta společnost, jenž momentálně natáčí ruskou předělávku Černobylu. No jestli to je zrovna nejlepší zpráva těžko říct, ale aspoň tedy díky tomu Černobylu budou mít dosti zkušenosti s post-apokalyptickým fantasy. 

Jak to dopadne, nebo jestli se film bude držet spíše knižní či herní předlohy je zatím ve hvězdách, ale rozhodně si myslím, že je na co se těšit.