Služba Xbox Game Pass se každý měsíc rozrůstá o nové hry, včetně velkých a očekávaných titulů od studií Microsoftu – tady můžeme zmínit naposledy Forzu Horizon 5 a Halo Infinite. Napadlo vás ale někdy, jakou hodnotu tyto tituly mají? Podle výpočtů serveru The Loadout měly hry přidané v roce 2021 do předplatného hodnotu 6 317,35 dolarů. To je v přepočtu přes 141 tisíc korun.

Z toho pohledu byl nejlepším měsícem březen, kdy do Xbox Game Passu přibyly přibližně dvě desítky her od Bethesdy a celková hodnota přidaných her přesáhla 960 dolarů. Naopak duben byl nejslabším měsícem roku, hodnota přidaných her byla 330 dolarů.

Když už je řeč o Bethesdě, tak se do služby dostalo 30 her s hodnotou 604 dolarů, což je téměř 10 procent hodnoty všech her přidaných v roce 2021.

Raději nebudeme ani počítat, jakou hodnotu by měly všechny hry, které v Xbox Game Passu a PC Game Passu jsou dostupné.

V nadcházejícím roce to nebude jiné. Už nyní je potvrzeno, že Xbox Game Pass rozšíří A Plague Tale: Requiem, Atomic Heart, Redfall, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl nebo Starfield.

Game Pass s EA Play dohromady stojí 259 Kč měsíčně pro konzole Xbox nebo PC. Za variantu Ultimate, která zahrnuje ještě Gold, možnost hrát na konzolích Xbox i PC a další výhody, zaplatíte 339 Kč měsíčně. Pro nové členy je první měsíc za 25,90 Kč.