Dnes na PlayStation 5 vychází Sniper Ghost Warrior Contracts 2, hra, která na ostatní platformy zavítala na začátku června letošního roku. PS5 verze byla odložena v důsledku nepředvídatelných technických problémů. Do dnešního dne mohli majitelé nové generace konzole od Sony hrát PS4 verzi v rámci zpětné kompatibility.

Vydání doprovází nový trailer, který najdete nahoře. Mezi vizuálními vylepšeními pro PS5 vývojáři zmiňují rozlišení 4K při 30 snímcích za sekundu s aktualizovaným vizuálem a texturami. Výkonnostní režim spustí hru v rozlišení 2K při 60 snímcích. Potěšující je podpora haptické odezvy a adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense. Povedlo se také zkrátit dobu načtení díky SSD.

Měl jsem možnost si PS5 verzi Sniper Ghost Warrior Contracts 2 zahrát. Odehrál jsem zhruba čtyři hodiny a nezaznamenal jsem žádné výraznější problémy. Hra funguje lépe než ve verzi pro PS4. Podpora DualSense dodává na atmosféře a grafických vylepšení si všimnete. Já ale preferoval spíše 60 FPS pro plynulejší zážitek.

Ve Sniper Ghost Warrior Contracts 2 má hlavní slovo přesná střelba na cíle vzdálené přes 1000 metrů. Příběhová kampaň pro jednoho hráče se odehrává na blízkovýchodním území mezi libanonskými a syrskými hranicemi, kde neplatí žádné zákony. Na hlavního hrdinu tady čeká řada nových a nebezpečných kontraktů. Tentokrát mu byl přidělen zdánlivě nesplnitelný úkol, kterým je likvidace zákeřného zločineckého syndikátu a postavení jeho členů před spravedlnost.

Pokud vlastníte titul na PS4, tak vylepšení se vám automaticky stáhne. PlayStation 5 verzi Sniper Ghost Warrior Contracts 2 koupíte v Elite Edition s dodatečným balíčkem Crossbow Carnage. Ten do hry přidává:

  • Tichou loveckou kuši – kompatibilní se třemi různými druhy munice včetně okázalé výbušné šipky, kterou si žádný zabiják s trochou sebeúcty nemůže nechat ujít
  • Odstřelovačku 550 TRV – která je lehká a dynamická a dokáže velmi rychle mířit, a ještě rychleji střílet
  • Revolver Mad Sheriff 9 – je to revolver... ale sní o tom, že se stane brokovnicí, protože na nic netušící nepřátele dokáže střílet běžné projektily i broky
  • Útočnou pušku Car K8 – nabízející stabilní zpětný ráz v plně automatickém režimu. Ou jé.
  • Skin zbraně Zeb-bruh – protože pruhy nikdy nevyjdou z módy