Studio Blackmill Games, které vytvořilo Verdun a Tannenberg, přichází s další first-person střílečkou. Isonzo je zasazeno do období první světové války a klade důraz na realistickou hratelnost na počítačích a konzolích.

Těšit se můžete na malebné vrcholky, drsná údolí a idylická městečka severní Itálie. Hra je inspirována dvouletým bojem o kontrolu nad údolím řeky Isonzo a Alpami.

Během bojů si budete prosekávat cestu skrz ostnatý drát, obkličovat nepřátele po horských stezkách nebo obsluhovat minomet. Bojiště můžete ovlivnit pokládáním pytlů s pískem a drátů, umisťováním beden s municí, rozmisťováním zákopových periskopů nebo odstřelovačských štítů.

Na výběr budete mít šest tříd založených na historických bojových rolích. Do toho si budete vybírat z nabídky zbraní, vybavení a výhod spojených s danou třídou. To má poskytnout flexibilitu a rozmanitost.

„Být efektivním vojákem ve hře Isonzo neznamená jen být dobrým střelcem. Klíčové je také zvládnutí terénu – hory mohou být přítelem i nepřítelem. Naučte se dobře orientovat, abyste si udrželi krytí a překvapili nepřátele nebo podpořili své spojence,“ dočteme se v tiskové zprávě.

Isonzo vyjde 13. 9. letošního roku na PC, PlayStationu 5, Xboxu Series X/S, PlayStationu 4 a Xboxu One.