Assassin’s Creed Mirage není dokonalou hrou (viz naše recenze). Vývojáři vsadili na nostalgii a dokázali přesvědčit hráče o návratu ke kořenům série. Ti po menším akčním dobrodružství skočili. Výsledkem je, že Assassin’s Creed Mirage je nejúspěšnější hrou Ubisoftu pro současnou generaci konzolí.

Do Bagdádu se v prvních dnech vypravil podobný počet hráčů jako při uvedení Assassin’s Creed Origins a Assassin’s Creed Odyssey. V počtu prodaných kusů má jít o nejlepší start Ubisoftu na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.

Současně s touto informací byly sdíleny statistiky Hráči měli v Mirage strávit celkem 479 let parkourem, provedli více než 60 milionů skoků víry a pohladili 1,2 milionu koček.

Po problémech a zrušených projektech si mohou ve francouzské společnosti mírně oddychnout. Ale vyhráno nemají. Analytici pochybují, že by Mirage dokázal překonal Valhallu, jejíž tržby překročily miliardu dolarů.

S ohledem na popularitu Mirage může teď Ubisoft litovat, pro hru neplánoval žádnou dlouhou podporu ani dodatečný obsah. Všechny síly soustředí na budoucí díly, které mají Assassin’s Creed vrátit mezi rozsáhlá akční RPG. Autoři Odyssey v Quebecu chystají Red odehrávající se ve feudálním Japonsku, zatímco z Montrealu k hráčům v budoucnu dorazí Hexe točící se kolem čarodějnických procesů v posledních fázích Svaté říše římské. Jde o pracovní názvy.

Assassin’s Creed Mirage je dostupný pro Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5 a PC.