O partnerství mezi jihokorejskou společností NCSoft a Sony jsme se dozvěděli na konci listopadu loňského roku. Uzavřeno bylo s cílem zvýšit ambice japonského videoherního giganta v oblasti live-service her. Dle neověřených informací mají autoři Guild Wars pomáhat s vývojem masivně multiplayerového RPG z postapokalyptického světa série Horizon od Guerrilla Games.

Z pracovních nových inzerátů NCSoft se dozvídáme zajímavé podrobnosti. Hra je vyvíjena v Unreal Enginu 5 pod kódovým označením Project Skyline, původně to byl projekt H. Zajímavé jsou platformy. Titul má totiž dorazit na PC a mobilní zařízení. Ani v jednom inzerátu není konzole PlayStation 5 zmíněna. Možná se na této verzi bude pracovat v budoucnu.

Horizon MMO připravuje divize Lineage a vývoj vede Hong-Young Choi, jenž dříve šéfoval vývoji Lineage W. Projekt byl dle všeho zahájen kolem roku 2021 a loni v září na něm pracovalo přibližně 140 lidí. Na dalších oznámených projektech pracuje 136 lidí (Lineage M) a 147 lidí (Lineage W). Navzdory tomu se vydání očekává mnohem později než Aion 2, jenž je v plánu na 2024/2025. Takže si na tuhle podobu Horizonu ještě dlouho počkáme.

Dříve si NCSoft zaregistroval doménu Land of Salvation. Může to být potenciální název pro multiplayerový Horizon. Na začátku loňska uniklo video ze hry, která grafikou připomíná Fortnite, ale odehrává se ve světě podobném Horizonu.