Není to tak dávno, co studio id Software oznámilo, že dlouho připravovaný Invasion režim pro DOOM Eternal nakonec nedorazí a místo něj se můžeme těšit na zbrusu nový Horde Mode. Na QuakeConu tvůrci tuto novinku přiblížili, přičemž bude součástí již následující aktualizace hry s příhodným označením 6.66.

Jak už napovídá název nového herního módu, Horde Mode postaví hráče v roli Slayera proti vlnám démonů s cílem dosáhnout co nejvyššího skóre. Během boje se přitom mohou objevovat speciálně označené prioritní cíle, za jejichž rychlou eliminaci dostanete značné bonusové skóre. Kromě toho, čím lépe se vám bude dařit, tím více nového obsahu odemknete, což má být motivace pro opětovné hraní. Postupem času se vám zpřístupní také další výzvy, tudíž vše nasvědčuje tomu, že v Horde módu bude o zábavu postaráno.

Aktualizace 6.66 pro DOOM Eternal slibuje také novou mapu pro multiplayerový Battlemode. Ta nese název Stronghold a doplní ji různá vylepšení celého online režimu, stejně jako upravený matchmaking, který bude zohledňovat případnou sérii výher. Tím se má zvýšit pravděpodobnost, že budete při hraní spojováni s hráči na podobné úrovni. Pro řadu fanoušků bude ale nepochybně lákadlem spíše dvojice nových Master Levelů, využívajících úrovně World Spear a Mars Core. Na detaily si musíme ještě počkat, stejně tak nevíme, kdy přesně aktualizace 6.66 vyjde, ale nepochybně můžeme opět počítat s několika úrovněmi obtížnosti a různými výzvami, za jejichž splnění získáte nové skiny pro zbraně a samotného Slayera.

Konečně také víme, kdy dorazí rozšíření DOOM Eternal: The Ancient Gods - Part Two na Switch. První část DLC o dvou aktech dorazila na konzoli od Nintenda v polovině června/júna a druhá část bude následovat již za několik dní, konkrétně 26. 8. Oznámení data vydání doprovází také trailer, který je předělávkou staršího traileru The Ancient Gods - Part Two v grafice verze pro Switch.

A ještě jedna věc. V nedávném článku spojeném s QuakeConem jsme mylně uvedli, že v průběhu akce bude možné znovu získat tematický skin pro Slayera z loňského roku. Nakonec se však jedná o zbrusu nový skin, doplněný o příslušnou ikonu a jmenovku hráče. Podmínky jeho získání se však nezměnily, postačí tedy zapnout DOOM Eternal kdykoliv od včerejška do 2. 9. 2021. Jakmile se dostanete do hlavního menu, obdržíte zprávu, která vás informuje, že na vás již nové předměty čekají ve výběru kosmetických úprav.