Nenajde se mnoho her, které by byly tak očekávané jako Hollow Knight: Silksong. Pokračování oblíbené metroidvanie bylo oznámeno před více než pěti lety. Navzdory tomu nadšení nepolevuje a hráči nadále očekávají nové informace. Ty jsou možná konečně na cestě.

Hollow Knight: Silksong se objevilo v Xbox Store, kde si ho majitelé konzolí Xbox Series X/S a Xbox One mohou přidat na seznam přání. Stránka bohužel neobsahuje žádný nový trailer, žádné datum vydání ani žádné nové informace. Už nějakou dobu je hra dostupná také na Steamu, PlayStation Store a Nintendo eShopu.

Čekání tak pokračuje. Naposledy jsme Hollow Knight: Silksong viděli v létě 2022 na Xbox Game Showcase, kde bylo oznámeno datum vydání na červen/jún 2023. Před tímhle datem však došlo k odloženi bez konkrétního termínu. Tvůrci ze studia Team Cherry akorát prohlásili, že jsou nadšeni z toho, jak se hra vyvíjí, a dost se rozrostla, což si žádá čas navíc. Od té doby čekáme na nové informace.

Jak velká hra bude? Připraveno bude více než 150 zcela nových nepřátel. Zvířata a lovci, vrahové a králové, příšery a rytíři… Všechny bude nutné porazit. Vrací se hlavní hrdinka Hornet, tajemná princezna a ochránkyně Hallownestu. Byla ale zajata a unesena do neznámého a úplně jiného království, jemuž vládne hedvábí a píseň. Teď musí získat zpět svou svobodu a zjistit, proč ji potkal takový osud. K tomu bude zapotřebí dostat se na vrchol království nebezpečnou cestou plnou nepřátel a záhad.

Hollow Knight: Silksong je ve vývoji pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch. Titul bude v den vydání dostupný v Game Passu.