Polský videoherní průmysl získal významnou posilu. David Jaffe se připojil k tamní společnosti Movie Games. Tvůrce sérií God of War a Twisted Metal bude působit jako konzultant při vývoji her a bude členem dozorčí rady.

Přechod Davida Jaffeho k Movie Games by málokdo očekával. Movie Games se totiž soustředí na simulátory, včetně těch neobvyklých jako je Drug Dealer Simulator, v němž hrajete za drogového dealera. Chystají také War Hospital, kde se stanete velitelem britské polní nemocnice během prvního světové války. Jde také o autory Lust for Darkness a Lust from Beyond, které mísí prvky psychologického hororu s okultismem a erotikou. Právě poslední jmenovaný titul na Jaffeho nejvíc zapůsobil.

Přečtěte si také: Ve War Hospital se stanete velitelem britské polní nemocnice během první světové války

„Je mi potěšením se připojit k rodině Movie Games! Mezi svérázné a pekelně vynalézavé hry, jako je Lust from Beyond, a svěžími a inovativními tituly, jako je připravované War Hospital, Movie Games ukazují, že se nebojí riskovat,“ cituje Davida Jaffeho server Strefę Inwestorów. Tento magazín také tvrdí, že jde o největší přestup v historii polského videoherního trhu.

Jaffe si Movie Games vybral z několika důvodů. Jedním z nich je Lust from Beyond. Hra na tvůrce God of War udělala velký dojem.

„Nejprve jsem si myslel, že je to porno hra. Stáhl jsem si hru a byl jsem naprosto překvapen. Takovou kombinaci hororu se sexualitou a Lovecraftovými tématy jsem ještě neviděl,“ dodal ve videu od Movie Games.

Podle generálního ředitele Movie Games Group se jedná o začátek dlouhodobého partnerství. Zkušenosti vývojáře a kontakty mají pomoci podpořit vývoj Movie Games kvalitním směrem, kterým se společnost před časem vydala. Tím připomněl spolupráci se společností Platige Image.

„Všichni jsme velmi rádi, že David souhlasil s tím připojit se k rodině Movie Games. Bude nejen konzultantem našich projektů, ale také členem představenstva naší společnosti. Jeho poznatky, kontakty a zkušenosti pomohou podpořit růst společnosti ve směru kvality, který jsme si před časem vytyčili,“ uvedl Mateusz Wcześniak, generální ředitel Movie Games Group.

Není pochyb o tom, že David Jaffe je veterán. V herním průmyslu začal pracovat už v roce 1993, tedy před vznikem prvního PlayStationu. U hry God of War zastával pozici hlavního designéra, šéfa vývoje a hlavního scénáristy. Byl také kreativním ředitelem God of War 2 a je považován za otce Krata.

Přečtěte si také: V Polsku vzniká nadějné herní studio. Autoři filmečků chtějí vytvářet vlastní hry