Dobré ráno. Nové spekulace o Grand Theft Auto 6. Touha Naughty Dog po návratu série Jak & Daxter. Představení Rally Mechanic Simulatoru. Nintendo nehodlá usnout na vavřínech. Tvůrci Ghost of Tsushima chystají velkolepou multiplayerovou hru.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Grand Theft Auto 6 se nemá odehrávat během 80. let, ale v moderní době. Důvodem má být multiplayer, který u GTA 5 hraje velmi důležitou roli. S nepotvrzenou informací přišel insider Tom Henderson, je považován za důvěryhodného informátora; v poslední době přináší detaily zejména o neoznámeném Battlefieldu. Spekulace o GTA 6 se objevují pravidelně, Rockstar je ale nekomentuje. Většina spekulací o GTA 5 se nepotvrdila.

- Naughty Dog si přejí návrat série Jak & Daxter. Navzdory tomu ale v současné době vývoj nového dílu neprobíhá, prozradil Evan Wells, jeden ze dvou šéfů známého studia stojící za značkami Uncharted a The Last of Us. Wells uvedl, že jim fanoušci často píšou a chtějí nový díl. Proto je mu líto, co řekl. Sérii Jak & Daxter ovšem milují, milují tyhle postavy a jednoho dne by chtěli s Jak & Daxter zopakovat úspěch, co se podařil Insomniac Games s Ratchet & Clank.

- V Rally Mechanic Simulatoru budete opravovat závodní auta. Společnost PlayWay využívá zkušeností z oblíbeného Car Mechanic Simulatoru a přinese PC hráčům další podobnou hru, tentokrát od studia Atomic Jelly. Datum vydání zveřejněno nebylo.

Přečtěte si také: Takhle má vypadat nový Battlefield, Game Pass možná na Steamu

- Nintendo si užívá úspěch, kterého dosahuje konzole/handheld Switch, ale nechce usnout na vavřínech. Japonská společnost se nehodlá soustředit pouze na zavedené značky. V následujících letech touží přinést hráčům zbrusu nové zážitky v rámci dosud neviděných sérií. Samozřejmostí je také podpora dlouholetých hitů jako je Mario a Zelda, prohlásil v rozhovoru s magazínem Nikkei prezident Shuntaro Furukawa.

- Dnes v šest hodin odpoledne našeho času proběhne další Indie World. Nintendo ukáže nezávislé hry pro Nintendo Switch. Stream bude mít 20 minut. Sledovat ho můžete na YouTube.

- Střílečka Doom se dostala na mobilní zařízení prostřednictvím spin-off Mighty Doom. Za vznik je zodpovědný tým Aplha Dog, který Bethesda v roce 2019 koupila. Předtím vytvořil hry jako Wraithborne a MonstroCity: Rampage. Mighty Doom je k dispozici zdarma pro Android. V budoucnu dorazí na další zařízení.

Přečtěte si také: CD Projekt je odhodlán opravit Cyberpunk 2077

- Společnost Epic Games prodala akcie v hodnotě jedné miliardy dolarů různým firmám, aby mohla pokračovat v budování růstu. Akcie Epicu mají nově hodnotu 28,7 miliardy dolarů. Na seznamu fondů a investičních společností najdeme Sony Group Corporation ve výši 200 milionů dolarů (v létě to bylo 250 milionů). To je nová investice, jež posiluje úzký vztah mezi oběma společnosti a jejich společnou misi. Generální ředitel Epicu Tim Sweeney je vděčný investorům a je rád, že chtějí podpořit jejich vizi. Prezident Sony Corp Kenichiro Yoshida uvedl: „Epic nadále přináší revoluční zážitky skrz širokou škálu moderních technologií, které podporují vývojáře her a zbytek odvětví. Jsme rádi, že můžeme posílit naši spolupráci a přinést nové zážitky lidem z celého světa.“

- Studio Sucker Punch po Ghost of Tsushima pracuje na velkolepé hře pro více hráčů. Multiplayer byl dodán později do povedené samurajské akční adventury pod názvem Ghost of Tsushima: Legeneds. Nyní to ale vypadá, že tvůrci pod hlavičkou Sony se chtějí na online zaměřit více. Inzerát hledající specialistu na online prvky naznačuje rozdělení týmu na dva. Je možné, že jde o samostatný projekt. Druhou možností je výrazné rozšíření Legends u Ghost of Tsushima 2.

- 22. 4. vyjde poslední bezplatná aktualizace pro Civilization 6. Hráči se mohou těšit na nové mapy Mediterranean a Huge True Start, tři nové jednotky Line Infantry, Man-At-Arms a Trebuchet, vylepšenou umělou inteligenci, častější využívání námořních jednotek i vyvážení jednotek.

Přečtěte si také: Nejrychleji rostoucí věkovou skupinou u videoher jsou hráči nad 55 let