Včerejší oznamovací trailer na GRID Legends doplňuje tisková zpráva s dalšími informacemi. Ty potvrzují důraz na příběh a závodění s nejrůznějšími automobily na známých okruzích i v ulicích měst.

Společnost Codemasters se vrací ke své sérii GRID. Ta odstartovala v roce 2008 titulem Race Driver: Grid a pokračovalo v roce 2013 s GRID 2, o rok později s GRID Autosport a restartem prvního dílu v roce 2019. Občas šlo spíše o arkádu, jindy byl kladen větší důraz na realismus.

Přečtěte si také: Dead Space čeká předělávka od základu a využití next-genu

V roce 2022 nás na PC a konzolích PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One čeká GRID: Legends. Ten podle Codemasters kombinuje vše, co mají hráči rádi, a přidává další vzrušující závodní prvky, včetně nového epického příběhu. Příznivce série jistě potěší návrat driftu.

S ohledem na představení půjde o směs předchozích dílů, včetně využití dříve použitých tratí. S největší pravděpodobností můžeme očekávat něco mezi arkádou a simulací.

„Dáváme hráčům větší rozmanitost a možnost volby, ať už jde o vytváření vlastních ultimátních závodů pomocí našeho editoru, nebo o návrat komunitou požadovaného režimu Drift. Toto je teprve začátek cesty a my se nemůžeme dočkat, až v následujících měsících odhalíme další novinky,“ vzkázal šéf vývoje Chris Smith.

Hráč bude v centru dění prostřednictvím dokumentu zachycující každý okamžik na trati i mimo ni. Jezdci se setkávají s nelítostnými osobnostmi, interní týmovou politikou a nechvalně proslulým týmem Ravenwest Motorsport, který doufá v šestý titul mistra světa. Ano, opět budeme outsiderem a postupně se dostaneme na vrchol.

Codemasters lákají na poutavý závodní příběh, kterému v revoluční formě rozšířené reality vdechnou život světoznámí herci jako například Ncuti Gatwa.

Užít si máme vzrušující a nepředvídatelné závody na tradičních závodních tratích a městských okruzích. Editor vám umožní vybrat si vozidla smíšené třídy a bojovat na všech okruzích, mimo jiné ve městech Londýn a Moskva, stejně tak na zajímavých místech jako je Strada Alpina.

Přečtěte si také: Vytvoření vlastních zážitků v Battlefieldu 2042 s mapami, vozidly i zbraněmi ze starších dílů série

„Zažij neopakovatelnou „griďáckou“ akci od vysněných driftů přes eliminační závody pro všechny kategorie až po závody elektromobilů se zrychlovacími branami. Kombinuj podmínky, denní dobu a další, pak se přesuň na internet a vyzvi hráče, aby poměřili síly ve tvém jedinečném závodě, nebo se zapoj do závodů ostatních,“ přidávají vývojáři.

Drama máme pocítit na každém centimetru trati. Nepředvídatelné závody, kdy se vozy přetahují o umístění na stupních vítězů, zajistí jedinečná umělá inteligence osobností jezdců. Závodit se bude na více než 130 tratích. Potvrzeny jsou okruhy Brands Hatch a Indianapolis i ikonické městské okruhy série GRID v podobě San Francisca, Paříže a další. K dispozici bude více než 100 vozidel od klasických cestovních vozů přes americké tahače, jednomístné vozy až po stadium trucky.