Máme hotovo, hlásí vývojáři z Daedalic Entertainment a ve společnosti Nacon se už těší, jak The Lord of the Rings: Gollum uvedenou 25. 5. letošního roku na trh. Doufejme, že měsíc a něco využijí tvůrci na vyladění zážitku, aby akční stealth adventura s Glumem v hlavní roli nebyla propadákem. Minimálně to zatím vypadá spíše na průměrný zážitek.

Příběh hry se odehrává souběžně s událostmi ze Společenstva prstenu. Se záhadným Glumem se vydáte na nebezpečnou cestu a budete svědky toho, jak vyzrál na nejmocnější postavy Středozemě.

„Přežil nebezpečí, o kterých by se většina neodvážila mluvit, a to hnán jedinou touhou – znovu držet v rukou to, co mu bylo ukradeno. Přestože je jeho zoufalé hledání ústřední součástí příběhu vyprávěného J. R. R. Tolkienem, jeho cestou se nikdo zatím podrobně nezabýval,“ připomíná tisková zpráva.

Máme být svědky dosud nevyprávěného příběhu Gluma, který je neuvěřitelně věrný knihám. Od útěku z Mordoru, kde unikl Ústům Sauronovým a démonickému pavoukovi Odule, až po žaláře elfího krále Thranduila, Legolasova otce, prožil Glum na své neobyčejné cestě mnohá dobrodružství a setkání.

„Glum byl po stovky let poškozován Prstenem a vyvinul si díky tomu neobyčejnou hbitost a bystrý důvtip. Této jeho jedinečné schopnosti můžete využít k objevování legendárních míst a závratných výšek. Najděte si cestu kolem skřetů, až budete šplhat na Temnou věž Barad-dûr, a proklouzněte elfům v tajemném Temném hvozdu.“

Glum sice není žádný bojovník, ale když se naskytne příležitost, dokáže neopatrného nepřítele uškrtit… nebo najít kreativnější a méně riskantní způsob, jak se vyvléknout ze šlamastyky.

Já už jen připomenu, že hra bude od 25. 5. dostupná ve verzích pro PlayStation 5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a PC. Verze pro Nintendo Switch je naplánována na pozdější období tohoto roku.

Příběhový trailer