Za necelé dva měsíce můžete začít trénovat své mužstvo v novém ročníku fotbalového manažera od společností Sports Interactive a Sega. Hra vyjde 6. 11. letošního roku na všechny možné platformy a bude dostupná rovněž v PC Game Passu, Xbox Game Passu a v případě mobilních verzí pro předplatitele Netflixu, kde bude dle všeho exkluzivně.

Jako každý rok bude nejpropracovanější verzí ta pro PC, zatímco na ostatních platformách budou nabízeny konzolové (PlayStation a Xbox), mobilní (iOS a Andoid) a dotykové (Switch) verze. Takto jsou rozděleny:

  • Football Manager 2024 (PC [Steam, Epic Games Store, Microsoft Store], PC Game Pass)
  • Football Manager 2024 Console (PS5, Xbox Series, Xbox One, PC [Microsoft Store], Xbox Game Pass)
  • Football Manager 2024 Mobile (iOS a Android [exkluzivně Netflix])
  • Football Manager 2024 Touch (Switch)

Jednou z hlavních novinek je možnost přenést kariéry z Football Manager 2023, FM23 Console a FM23 Touch. U FM23 Mobile není přenos podporován. Oznamovací trailer je začátkem seznámení s novou hrou.

Vývojáři lákají na přepracování správy trhu, tvorby týmu a správy financí, individuální cíle a přepracovaný růst vlastních svěřenců, přepracované nastavení, větší autentičnost a realističtější pohyby během zápasů.

Football Manager 2024 má být zahájením skutečné revoluce série. Příští rok se totiž změní grafický engine a celá hra se výrazně posune.

„Football Manager 2023 minulý měsíc dosáhl neuvěřitelného a rekordního počtu šesti milionů hráčů. Nemůžu být víc nadšený, když mohu potvrdit vydání Football Manageru 2024. FM24 je dvacátou hrou ze série a je to milostný dopis fotbalu. Je to uzavření této kapitoly naší historie a nejkomplexnější verze, jakou jsme kdy vytvořili,“ uvedl Miles Jacobson, vedoucí studia Sports Interactive.