Absenci oficiální české lokalizace Assassin's Creed Valhalla hodlají napravit fanoušci. Tým Farflame se vrhnul do překladu rozsáhlého vikingského dobrodružství. Zatím máme informace o tom, že se podařilo získat texty ze hry, ovšem struktura souborů se opět částečně změnila, což způsobuje menší problémy.

Farlame má v plánu později přeložit i dodatečné balíčky, které přinesou další nové úkoly. Bohužel v současné době nevíme, kdy bude překlad hotov. Tvůrci nechtějí nic slibovat. Přece jen, jde o velkou hru se spoustou textu. Jisté je, že čeština bude dostupná pouze na PC, do konzolových verzí nainstalovat nepůjde.

Přečtěte si také: Assassin's Creed Valhalla reprezentuje dobrý díl série, který však vzpomínky na původní hry stále nepřekonává

Mezitím skupina Farflame zveřejnila velké video o Assassin's Creed Valhalla (úplně nahoře). V něm se dozvíte další informace o češtině, stejně tak představení různých aspektů samotné hry - asasínské schopnosti, příběh, výstavba osady, nájezdy, vybavení a herní lokace.

Farflame v minulosti vytvořil češtinu pro AC III Remastered a AC Rogue. Nedávno byl také přeložen Mirror's Edge Catalyst (čeština je v betě) a chystá se první verze češtiny Greedfallu.